Quebec - Ben ik een boom die niet kan stilstaan

Huub van Doorn

Categorie: Gedichten

€ 17,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Quebec is de titel van het tweede boek van Huub van Doorn, dat uit twee delen bestaat. Het thema van dit boek is reizen. De gedichten zijn verdeeld in vier gedeelten: humor, Engelse invloeden, reizen, wortelen. Quebec komt van het woord Gepèèg, dat 'vernauwing van de rivier' betekent in de taal van het Mi'kmag volk in Canada. De vele landschappen en indrukken die tijdens het reizen ontstaan, vernauwen zich tot een gedicht, zoals een brede rivier vernauwd wordt en sneller gaat stromen. De ondertitel: Ben ik een boom die niet kan stilstaan' komt uit het gedicht 'Stroming'. De lezer wordt stilgezet bij de vraag: "Ben ik een zwemmer of een zee?" Het tweede deel is een serie 'krantenkoppen', waarbij gespeeld wordt met dagelijks taalgebruik.

Uit het boek

Quebec

Vana vond het leuk
Om Quebec te misleiden
Giste rende ervandoor
Dat Can ada nooit

Over de auteur

Huub van Doorn heeft in maart 2017 zijn succesvolle gedichtenbundel ‘Indigoblauwe boomdruppels’ uitgegeven. Een verbluffende gedichtenbundel van een ware woordkunstenaar. Zijn tweede bundel gaat over het thema reizen: Noorwegen, Amsterdam, Puttershoek, Houten, Ierland, Canada, Engeland, De Zee, Huis ter Heide, Jeruzalem, Duitsland, Egypte, enz.. Maar ook begrippen als ongedierte, liefde, fish and chips, Arti Legi, exotische dieren, limericks, heengaan, trein, toneel, uitvaren, bomen, aankomen, toerisme, kerk, wachten. Het eindigt met het moment dat de lezer en de schrijver aangekomen zijn op hun bestemming en elkaar de hand geven.

Reviews

2018-05-04 19:08:38 | Door: Corrie van Doorn
QUEBEC is mooi gedrukt. Het ziet er mooi uit! Ik vind het leuk om af en toe een gedicht, of stukje the lezen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Quebec - Ben ik een boom die niet kan stilstaan

Auteur:

Huub van Doorn

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

98

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

20-04-2018

ISBN:

978-94-0224-468-7 / 9789402244687

Vaste prijs:

€ 17,49