De espressobar, de walvis en het Mariabeeld - Fantastische verhalen en gedichten om nooit te vergeten

Harmen Christiaan Hart

Categorie: Verhalen

€ 15,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Joppiesaus, zingende konijnen en de weemoed van een Mariabeeld; de verhalen en gedichten in deze bundel gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. De ene keer prikkelen ze de fantasie, dan weer zijn het realistische verhalen over levensechte mensen. Veel mensen weten bij hun geboorte al wie ze zijn en wat ze willen worden. De auteur struikelde door het leven en wist op zijn zestigste nog niet wie hij was, laat staan wat hij wilde worden. Tot iemand hem adviseerde om korte verhalen te schrijven.”Het helpt soms om wat meer grip op het leven te krijgen en jezelf te leren kennen,” zo werd hem verteld. Of dit gelukt is, mag de lezer zelf bepalen.

Uit het boek

De espressobar

 
Het stadje ontleende zijn bestaansrecht aan het feit dat het op een kruising lag. Van oudsher was het een pleisterplaats voor verkeer uit het binnenland dat op weg was naar de belangrijkste handelsplaatsen aan de kust. De nieuwe doorgaande weg liet het plaatsje links liggen en de bewoners trokken weg. Het enige hotel straalde nog iets uit van vergane glorie. De van kleur verschoten gordijnen bewogen zachtjes in de wind. De meeste ramen waren gebroken. Een kreupele hond, af en toe oplichtend door het schijnsel van de maan, vervolgde schichtig zijn weg.

Over de auteur

Harmen Hart (63) heeft zijn hele leven in het centrum van Amsterdam gewoond. Na veertig jaar werken is hij met vervroegd pensioen gegaan. Hierdoor heeft hij nu alle tijd voor zijn hobby's, schilderen, tekenen en schrijven. Dit heeft onder andere deze bundel opgeleverd, maar ook al enkele exposities van zijn schilderijen. Dat zijn verhalen ooit in boekvorm zouden verschijnen verbaast hem zelf nog het meest. Dat hij de moed nooit heeft opgegeven is vooral te danken aan de steun van zijn vriendin Marianna.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De espressobar, de walvis en het Mariabeeld - Fantastische verhalen en gedichten om nooit te vergeten

Auteur:

Harmen Christiaan Hart

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

52

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

09-03-2018

ISBN:

978-94-0224-354-3 / 9789402243543

Vaste prijs:

€ 15,49