De liquidatie

Gerard van Boekel

Category: Novels
  • (4)

€ 23,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De ouders van de 19-jarige Corné Zuidveld worden vermoord in Afrika. Corné verkoopt de ouderlijke boerderij en wordt miljonair. Hij koopt zich in bij de sportaccommodatie van Peter Klompé. Ze worden dikke vrienden. Op een gegeven moment wordt er ingebroken in hun schietbunker. In het gevecht dat daarop volgt, doden zij de inbrekers en per abuis ook twee agenten. Vanaf die tijd moeten zij het opnemen tegen de nietsontziende smokkelaarsbende van Ferry van den Bruggen. Peter wordt door hen geliquideerd. Corné, komt in een beschermingsprogramma van de AIVD. Hier wordt hij door Frank Hendrixen omgeturnd tot ‘Harrie Hasting’, een allround gevechtsmachine. Lukt het hem om in die hoedanigheid wraak te nemen op de bende die de laffe moordaanslag op zijn vriend Peter op haar geweten heeft?

From the book

Met een sissend geluid verliet de raket de loop en stoof richting auto. Harrie hoorde het projectiel inslaan en dook voorover op de passagiersstoel. Dat was maar goed ook, want meteen na de explosie vlogen er gloeiende stukjes metaal door de nog geopende zijramen. Een gloeiend fragmentje viel achter zijn kraag en veroorzaakte daar een venijnig brandwondje.
Maar hij voelde het niet eens bewust.
Nog even hoorde hij de brokstukken tegen zijn voertuig knallen en toen werd het stil. Muisstil…
Nu durfde Harrie zijn hoofd weer iets op te tillen. Wat hij toen zag was verschrikkelijk. De Pontiac waar hij de raket op afgevuurd had, was nagenoeg in tweeën gespleten. De hele weg was bezaaid met rokende en brandende brokstukken. In het lichtschijnsel van de vlammen zag hij aan weerszijden van de auto de vormeloze lichamen van zijn achtervolgers liggen.
Ze waren er door de kracht van de explosie uitgeblazen en Harrie dacht dat hij van hen niets meer te vrezen had. Hij greep een plastic zak uit het dashboardkastje en deed zijn latex handschoenen aan. Snel opende hij het portier en rende erop af. Harrie zag nu dat hij maar net op tijd geweest was.
De man die er aan de rechterzijde uitgevlogen was, had eveneens een raketwerper in zijn bezit gehad. Door de kracht van de explosie was het wapen in zijn handen ontploft en dit had hem beide handen afgerukt. Maar die zou hij ook niet meer nodig hebben, zag Harrie toen hij dichterbij kwam. Het zag er niet fraai uit maar het colbert van de onfortuinlijke man was er naar omstandigheden nog redelijk vanaf gekomen. Snel doorzocht hij zowel de binnen- als de buitenzakken en verzamelde de inhoud in een plastic zak. Toen kwam de chauffeur aan de beurt. Wonder boven wonder bleek deze nog in leven. Maar dat zou niet lang meer duren. Het bloed golfde uit zijn mond en zijn benen waren niet meer van hem. In het flikkerende schijnsel van de vlammen zag het er uit als een fragment uit een horrorfilm.

About the author

Gerard van Boekel (1945, Zeeland (NB)) volgde diverse technische opleidingen en was van 1970 tot 1990 werkzaam als chauffeur-begeleider bij een jeugdgevangenis. In 1976 behaalde hij zijn vakdiploma Fotografie bij de fotovakschool. In 1987 verhuisde hij naar Uden, waar hij een auto- en motorrijschool runde samen met zijn vrouw Meggie. In 2006 schreef hij zijn eerste boek. Daarna volgden, drie kinderboeken, een misdaadroman, een boek over het rijschoolgebeuren en nog een oorlogsboek. Na zijn pensionering in 2012 stortte hij zich met enthousiasme in de muziekwereld. Eind 2015 begon hij aan zijn achtste boek. Ditmaal werd het een spannende misdaadroman.

Meer informatie over het boek en de auteur vind je hier!

Reviews

2018-04-22 17:02:51 | By: Gerda | Rating:
Super spannend verhaal.
Je kunt het boek niet wegleggen.

2018-04-20 19:22:58 | By: Agnes
Supermooi boek
Je blijft steeds echt in het verhaal.
Vlot geschreven, een echte aanrader

2018-04-20 19:29:14 | By: Pieter | Rating:
Echte aanrader!
Top geschreven

2018-04-17 22:39:23 | By: Paul | Rating:
Spannend verhaal!
Met een sensueel tintje.
Je wil het in een keer uitlezen👍Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De liquidatie

Author:

Gerard van Boekel

Category:

Novels

Number of pages:

318

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-04-2018

ISBN:

978-94-022-4368-0 / 9789402243680

Price:

€ 23,00

Language

Dutch

Rating:

  • (4)