Stilte onder water

Alie Seubers

Categorie: Romans

€ 23,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Klaas-Jan droomt er als kind al van om piloot te worden. Hij vergelijkt een vliegtuig met een zeearend, zo krachtig en fascinerend. Maar na het horen van een verschrikkelijk bericht, slaat bij hem de twijfel toe en weet hij niet of hij nog wel wil vliegen. De hengst Doerak geeft hem de kracht om door te gaan en hij vervolgt zijn droom. Hij krijgt de opdracht om de Syrische familie Deslanek uit Spanje op te halen. Als de zeven jarige Maria Deslanek op het dek staat van de boot naar Vlieland, blijft ze verstijft staan en gilt ze moord en brand!

Uit het boek

Maria wil juist heel graag, maar denkt aan het kleine bootje. Toch gaat ze met Agaath mee, ze doet haar fleecejas aan en rent aan de hand van Agaath mee naar het bovendek. De anderen blijven lekker aan de tafel tekenen.
Maria staat een beetje onwennig ver van de reling en Agaath zegt: "Kom maar, het is niet gevaarlijk!"
Maria begint te gieren en staat te rillen, ze beeft en klappertand, terwijl het niet koud is.
"Lieverd, wat is er?", vraagt Agaath.
Agaath neemt Maria op schoot en troost haar op een bankje. Maria zegt snikkend: "Ik zie dode mensen in het water en afschuwelijke beelden komen weer naar boven. Kinderen die honger hadden en dorst. Het was zwart in de nacht en het klotsen van het water."
"Och, lieverd, daar had ik helemaal niet aan gedacht. Je moet mij maar eens het hele verhaal vertellen en ook hoe het is in Syrië. Woont er nog familie in Syrië?", vraagt Agaath.
"Ja, opa en oma wonen in Zatin en de andere opa en oma in Aleppo. Volgens mama zijn ze veilig", zegt Maria, die alweer rustiger is geworden.
"Kijk, wij zijn al aan gekomen in de haven van Vlieland", zegt Agaath.
"Hier hoef je niet bang te zijn, hier ben je veilig, Maria". Agaath geeft Maria een stevige omhelzing.
Maria had er waarschijnlijk ook behoefte aan, want ze gaf een dikke kus op de wang van Agaath.
"Kom, dan gaan we naar de anderen."
Beneden staan ze al klaar om van de boot af te gaan.

Over de auteur

Alie Seubers - Lufting is geboren (1960) in Dalerveen en woont in Zuidlaren. Zij wandelt iedere dag in de natuur. Naast het schrijven, beleeft ze veel plezier aan het bespelen van een instrument en speelt bij een orkest in Zuidlaren. Rondleiden en vertellen over geschiedenis van de molen, is wat zij graag doet. Net als spelen met haar kleinkinderen. Eerder verschenen boeken: De Toekomst van Mathilda, Het rode schrift en Kabouter Binky Bim en de giraffen die blaffen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Stilte onder water

Auteur:

Alie Seubers

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

318

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

15-06-2018

ISBN:

978-94-0224-586-8 / 9789402245868

Vaste prijs:

€ 23,00