Boeten zal je - Een duister geheim uit de Tweede Wereldoorlog drijft boven

Ron Beek

Category: Thrillers
  • (4)

€ 23,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twee Limburgse gezinnen moeten in 1945 evacueren naar Friesland. Ze worden blootgesteld aan ingrijpende gebeurtenissen, zo ook hun twee kinderen. Gebeurtenissen die geen enkel kind zou mogen meemaken. Het maakt hun vriendschap hechter, maar kan deze standhouden? Het tekent hun leven en dat van hun naasten nog meer en het zal diepe sporen trekken.

In 2006 nemen een aantal weerzinwekkende moorden Friesland in hun greep. Rechercheurs Hoogland en De Vries staan voor een raadsel. De gemoederen lopen hoog op. De hulp van speciaal rechercheur Lieman wordt ingeroepen. Staat de aantrekkingskracht, die tussen Lieman en De Vries ontstaat, de oplossing in de weg of kunnen ze de gruwelijkheden een halt toe roepen? En is dat voldoende om hét te doen stoppen?

From the book

Het gerommel stierf weg en hij hoorde nu weer alleen de wind die met vlagen aan het boothuis rukte en de zware regen op het dak. Verder kon hij geen ander geluid ontwaren.
     Hij rechtte zijn rug en riep: "Is daar iemand?" Niets, alleen de razende wind en regen. Weer een bliksemflits gevolgd door een harde donderslag. Hij vermande zich en liep in de richting van de deur. Met een ruk bleef hij staan. De lamp was weer uitgegaan. Het was nu behoorlijk donker. Hij voelde dat zijn ademhaling versneld was en dat hij hevig transpireerde. Hij wiste met de achterkant van zijn hand het zweet weg en streek vervolgens zijn lange haren naar achter. Weer schrok hij enorm op van een volgende bliksemflits. Zelfs de donderslag deed hem schokken, al had hij hem verwacht.
     Voorzichtig zette hij nog een paar passen naar de deur. Hij stak zijn hand al uit en kon de deurklink bijna aanraken toen het licht weer aansprong. Hevig geschrokken dook hij richting de grond naast de deur. Hij kwam behoorlijk onzacht terecht. Een lichte kreun ontsnapte aan zijn lippen. Even gleed er een zenuwachtige glimlach over zijn gezicht, gevolgd door een gedachte: "Het zou hem toch niet gebeuren dat hij bang was in zijn eigen boothuis." Met een ruk stond hij op, stapte op de deur af. Hij greep de klink en zwaaide de deur met een flinke duw open en stapte naar binnen.
            Wat volgde, voltrok zich als in een slow motion voor zijn ogen. In het licht van de kamer zag hij bovenin, tegen de dakspanten iets in beweging komen. Het leek iets langs van hout met een glimmende voorkant. 

About the author

Ron Beek (1973) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Maastricht. Naast zijn werk als marketeer in de zorg heeft hij een andere passie: het lezen van thrillers, die hij overigens deelt met zijn vrouw. Vier jaar geleden ontstond het idee om zelf een thriller te schijven. Na een bijzondere ontdekkingsreis met ups en downs heeft hij ervaren hoe bijzonder leuk schrijven is. Het geeft hem een kick, als hij zich als toeschouwer voelt in plaats van bedenker, tijdens het schrijven. Een nieuwe passie is geboren.

Reviews

2018-11-09 22:05:32 | By: Petra van zijl | Rating:
Chapeau Ron!! Ik ben een fan van literaire trillers. Lees alle boeken van o.a. Karin Slaughter, Tess Gerritsen en Esther Verhoef. Je hebt in jouw boek de spanning goed vastgehouden in het boek vanaf de 1e blz. Dat vind ik erg knap. Mooie verhaallijnen die bij elkaar uitkomen. Heel goed gedaan!!!

2018-07-21 20:12:58 | By: Klim Geraedts | Rating:
Fantastische Thriller! Mooi hoe de twee totaal verschillende verhaallijnen uiteindelijk verrassend bijelkaar uitkomen. In het begin is het een beetje puzzelen en dat maakt het juist onvoorspelbaar. Knap werk!

2018-05-11 12:33:14 | By: Marij Laenen | Rating:
Een echte thriller. Zoals alle boeken in het begin even opletten maar dan in sneltreinvaart door het boek. Alleen dacht ik de moordenaar te weten maar dat was een verrassing. In een ruk uitgelezen. Ik vind het geweldig een schrijver als buur. Heel veel succes!

2018-04-29 06:30:10 | By: Angelic Beek-Hermans | Rating:
In het begin moet je effe opletten door de 2 verhalen. Maar als je eenmaal aan het lezen bent dan wil je blijven lezen! Ik werd meegezogen door het verhaal, erg spannend. De schrijfstijl is prettig te lezen, korte beknopte zinnen. En veel herkenbare zaken doordat ik het oorlogsverhaal en de omgeving ken, mooi om te lezen hoe gedetailleerd de schrijver dit doet. Maar ook erg verrassend want sommige feiten verwacht je niet! Het is echt een goeie psychologische thriller. Ik kijk al uit naar het volgende boek!!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Boeten zal je - Een duister geheim uit de Tweede Wereldoorlog drijft boven

Author:

Ron Beek

Category:

Thrillers

Number of pages:

344

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-04-2018

ISBN:

978-94-0224-450-2 / 9789402244502

Price:

€ 23,49

Language

Dutch

Rating:

  • (4)