Cover voorkant
Omarm je schoonmoeder in vijf stappen
Omarm je schoonmoeder in vijf stappen

Omarm je schoonmoeder in vijf stappen

Lars Meiners

  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hè ja. Laten we ‘ns lekker aan onszelf gaan werken ...
Rustig maar. Dit boek doet je niks.
Je hoeft ook niets. Maar als je een paar bladzijden gelezen hebt, wil je geheid wel wat. Want je gaat al vrij snel zien dat je jezelf met een hoop gedachten een oor aannaait. Jij, ja. Zonder dat je het beseft. Daardoor communiceer je niet altijd goed. En gaan er dingen mis.
Dacht je dat je je zaakjes wel aardig voor elkaar hebt? Goeie kans dat dat klopt. Tenminste ... nadát je dit boek hebt gelezen. En toegepast. Want het is leren én doen. Heel overzichtelijk. Makkelijk. Toegankelijk. En met je beide pootjes stevig op de grond.
Dit boek leert je bewuster – naar de feiten – communiceren. En heb je het uit dan kun je zonder risico’s je schoonmoeder onder ogen komen. Zonder gekheid.

From the book

Wel 'ns zo'n arrogante lul tegengekomen? Zo een die je met een snelle brij van woorden direct in de hoek probeert te krijgen? Of ben je toevallig die arrogante lul? Wist je dat iedere arrogante lul in z'n broek schijt van angst voor iedereen die hij tegenkomt? Vast niet, want je ziet het niet. Hij verstopt dat achter zijn arrogantie. In de loop van z'n leven heeft hij gemerkt dat hij heel goed is in arrogant zijn. Daarom schiet-ie altijd eerst en stelt dan eventueel pas vragen. Ooit beseft dat iedere dominante persoon die jij bent tegengekomen, echt: iedere, diep in zichzelf tegen jou opkijkt? In de omgang met elkaar barst het van dit soort misverstanden. Persoonlijke onzekerheden bepalen veel van wat je doet en laat. We zijn er met z'n allen bovendien erg goed in om die onzekerheden weg te moffelen. We maken ons in die omstandigheden sterker dan we zijn. Net als die arrogante lul, maar dan allemaal op onze eigen manier. In dit boek leer je inzicht te krijgen in jouw eigen drijfveren bij de manieren waarop je je presenteert. Je gaat begrijpen waarom en wanneer je jezelf sterker maakt dan je je voelt. Je gaat leren inzien dat dat helemaal niet 'zelfs: nooit!' nodig is. En je gaat leren om met je pootjes echt steviger op de grond te staan. Verwacht in dit boek geen vaagheden. Geen dweperijen met de kosmos of met welk spiritueel gedachtegoed dan ook. Ik heb respect voor iedereen die spiritueel denkt, maar bij mij gaat het altijd om de harde feiten. Je zult zien dat het woord 'concreet' in dit boek ettelijke keren voorkomt. Het wordt dus nergens ongrijpbaar. Ik houd je met je beide benen stevig op de grond.

About the author

Met hinkstapsprongen ben ik m'n boterham gaan verdienen. Eerst twintig jaar als journalist. Toen twaalf jaar als counselor/consultant. En tot slot een jaar of tien als boekenuitgever (Boekscout). Ik heb altijd met mensen te maken gehad. In alle verschijningsvormen die je kunt bedenken. Sommigen begreep ik niet. Toen ben ik een psychologiestudie ingedoken. Daar leerde ik dat voor iedereen communicatiestoornissen op de loer liggen. Met dit boek wil ik je laten zien hoe je buiten die valkuilen kunt blijven.

Reviews

2020-04-23 17:07:52 | By: Greet | Rating:
Dit boek is goed doordacht en beschrijft het verbeterproces praktisch, concreet en rationeel. Toen ik eenmaal was begonnen met lezen, had het me te pakken tot ik het uit had. Met wat spiritualiteit erin had het me waarschijnlijk nog meer geboeid.

2018-03-22 10:48:10 | By: Erica | Rating:
leest als een trein! leer dat ik hier en daar nog wel wat moet oefenen :) maar leven is leren nietwaar?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Omarm je schoonmoeder in vijf stappen

Author:

Lars Meiners

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

232

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-03-2018

ISBN:

978-94-022-4230-0 / 9789402242300

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)