Het laatste kwartier

Peter Olivier

Categorie: Romans
  • (5)

€ 21,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Nadat Klaas, psychotherapeut, door zijn vriendin Els uit huis is gezet, ontmoet hij Eefje. Voor beiden is het liefde op het eerste gezicht en tussen hen ontstaat een uitzonderlijke relatie. Al bij hun eerste ontmoeting merkt Klaas dat Eefje vreemd is en al snel neemt Eefje de regie over zijn leven. Hoe goed ként hij haar eigenlijk? Wanneer zij ook haar macht begint uit te oefenen over zijn ex Els en zijn collega-psycholoog Rolf, worden zijn ogen geopend voor haar ware persoonlijkheid. Hij realiseert zich dat zijn grote liefde ook zijn grootste bedreiging is.

Het laatste kwartier is een psychologische roman over relaties, liefde, jaloezie en psychologische manipulatie.

Uit het boek

Toen zij om half negen het huis binnenkwam zag zij vanuit de hal dat de deur naar de voorste woonkamer half open stond. Ze hoorde de stem van Eefje, maar kon haar niet verstaan. Zij liep verder naar voren, klopte op de deur om te laten horen dat zij er was en duwde die open. Eefje stond halverwege de kamer met de rug naar haar toe, haar handtas en een kleine reistas had zij naast zich op de grond gezet alsof zij op het punt stond te vertrekken. Johan zat vlak voor haar op een van de leren fauteuils en keek Eefje met vochtige ogen aan. Hij had gehuild.
‘Hallo Mia, kom verder’, zei Eefje. Haar stem klonk donker en monotoon. ‘Ik ga zo dadelijk weer terug naar Groningen, maar vanaf volgende maand kom ik weer hier wonen. Papa zal dan weg zijn, hij gaat in ons huis in Frankrijk wonen. Ik zou het prettig vinden als je hier wilt blijven werken.’
Mia stapte verder de kamer in. Met verbijstering zag zij dat Eefje een pistool in haar hand had dat zij op Johan gericht hield. Johan ging iets meer rechtop zitten en legde zijn armen op de leuning met de handen geopend naar boven. Zonder angst keek hij Eefje in haar ogen en zei met gebroken stem: ‘Ik wil bij mama begraven worden.’
‘Nee,’ reageerde Eefje koel, ‘daarvoor is het nu te laat.’ En zij drukte af. Er klonk een scherpe knal. ‘Je bent dood, voor mij ben je vanaf nu dood, ik wil je nooit meer zien.’
Johans tranen stroomden nu over zijn wangen. ‘Ik mis mama zo’, bracht hij met moeite uit.
Eefje bukte zich, stopte het alarmpistool in haar handtas en stopte deze in haar reistas. Toen draaide zij zich om, drukte de verbijsterde Mia een kus op haar wang en zei: ‘Tot volgende maand.’ Daarna liep zij de kamer uit, de hal door naar buiten en sloot de deur met een zachte klik achter zich.

Over de auteur

Peter Olivier (1948) deed ruime werkervaring op als gezondheidszorgpsycholoog en loopbaanpsycholoog en werkte vervolgens als stafdocent op een Hogeschool en als algemeen directeur/bestuurder van een landelijk loopbaanadviesbureau. Daarnaast schreef hij columns voor een kerkblad en was hij programmeur van twee theaters. Bij zijn afscheid van het adviesbureau hield hij een lezing met de titel: Een zoektocht naar de kern van de menselijke persoonlijkheid. Op basis van dit thema besloot hij deze psychologische roman te schrijven.

Reviews

2018-05-27 12:34:54 | Door: Siem van Asperen | Waardering:
Verrassende debuutroman. Spannend en intrigerend de beschrijving van de omgeving waar het zich afspeelt, is zoals ik hem mij herinner. Daardoor wordt het verhaal nog levendiger. Hoop dat er meer romans van zijn hand zullen verschijnen.

2018-04-24 11:08:29 | Door: Hermien Schnitzler | Waardering:
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het leest makkelijk en snel. Op iedere bladzijde gebeurt wel iets spannends of intrigerends. Het leest als een psychologische thriller. De reacties van de hoofdpersonen zijn zo extreem en zo met elkaar verwikkeld! Je wordt prachtig meegenomen in hun ingewikkelde levens.

2018-04-04 10:39:29 | Door: Anke | Waardering:
Heerlijk boek, zo beeldend geschreven dat je het helemaal voor je ziet. Mooi hoe het beeld van de hoofdpersoon wordt opgebouwd, wat een invloed kan iemand hebben op een ander. Mooie cyclus, naar aanleiding van de maan. Kortom, een aanrader!

2018-03-16 12:21:27 | Door: Louw Visser | Waardering:
Een echte page turner. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en kon het moeilijk wegleggen. Vroeg me als lezer steeds af met welke persoonlijkheidsstoornis ik werd geconfronteerd. Leuk om de stad Groningen in het boek te herkennen.

2018-03-15 13:20:12 | Door: Ineke Coulier | Waardering:
Dit boek heb ik met veel plezier gelezen. Ik vond het verrassend hoe iemand je geest zo enorm kan manipuleren, maar dat uiteindelijk toch de eigen persoonlijkheid weer sterker is. Kortom, een boek wat je moeilijk weg kan leggen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het laatste kwartier

Auteur:

Peter Olivier

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

214

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

02-03-2018

ISBN:

978-94-0224-309-3 / 9789402243093

Vaste prijs:

€ 21,00

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (5)