Mama ik ben kwijt - Verdwaald in een depressie op zoek naar het licht

Danielle van Klooster

Categorie: Romans
  • (2)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

'Mama ik ben kwijt' vertelt het verhaal van Diana, een jonge gehuwde moeder van twee kinderen. Na een woelige, turbulente jeugd kampt zij nog dagelijks met de nare gevolgen hiervan. Ze heeft last van nachtmerries, angsten en heeft eigenlijk geen idee wie ze nu zelf eigenlijk is. Al snel gebeurt het onherroepelijke; Diana loopt vast en zakt steeds dieper weg in een depressie. Haar wil om het verborgen te houden voor de buitenwereld is sterk, bang voor oordelen en onbegrip. Diana houdt zich vast aan haar liefdevolle man Peter en hun dochters Benthe en Tammy. Gesteund door hun liefde gaat ze de eenzame strijd aan tegen de demonen in haar hoofd. Een ontroerend verhaal vertelt met een lach en een traan.

Uit het boek

De eerste zonnestralen proberen stiekem naar binnen te gluren, wanneer ik al druk bezig ben om alle koffers in te pakken. Als een bezetene raas ik door het huis heen. Zo netjes en geordend als ik normaal ben, zo slordig ben ik nu. Alle kleren verdwijnen in onwillekeurige koffers. Schoon bij vuil en andersom. De koelkastinhoud verdwijnt in een vuilniszak, behalve wat flesjes drinken, ik ben nog helder genoeg om te bedenken dat we die vandaag nog weleens hard nodig zullen kunnen hebben. Net wanneer ik bezig ben de grote opblaasdieren uit het zwembad te vermoorden (heel meenemen gaat natuurlijk nooit en leeg laten lopen duurt een eeuwigheid) staat Benthe in de deuropening. ‘Mam? Wat doe je?’ vraagt ze geschrokken. Ik blijf stokstijf staan en probeer snel de situatie te overzien. Ik kijk naar mezelf maar ik besef al gauw dat het er niet al te best uitziet. In mijn ene hand houd ik een groot mes (ze hebben hier geen kleine scherpe mesjes) en in de andere een grote orka, die slap naar beneden hangt.
'Benthe’, zeg ik vertwijfeld terwijl ik zachtjes de orka op de grond leg (alsof dat nog helpt). Snel loop ik naar haar toe en wil haar omhelzen. Ruw duwt ze mijn handen weg. ‘Mam! Ik vraag je wat! Wat doe je met mijn orka? En waar zijn al mijn kleren?’ Benthe kijkt om haar heen en kijkt me dan weer niets begrijpend aan.
‘Benthe kindje, kom even zitten’. ‘Ik wil helemaal niet zitten!’ schreeuwt Benthe boos.
‘We gaan naar huis Benthe’, zeg ik vastbesloten. ‘Je weet dat ik me niet goed voel. Ik wil gewoon terug naar Nederland, zodat ik naar een fatsoenlijke dokter kan. Ik wil hier gewoon niet blijven, geen minuut langer! En het spijt me ontzettend voor jou en voor Tammy en natuurlijk ook voor je vader. Maar ik kan gewoon niet anders Benthe. Het spijt me!’ 

Over de auteur

Danielle van Klooster (1975) is geboren in Alkmaar maar woont al bijna haar hele leven in Vlissingen. Ze is getrouwd en moeder van drie dochters. Na twintig jaar in de zorg te hebben gewerkt, besloot ze haar passie te gaan volgen; schrijven. 'Mama ik ben kwijt' is haar debuutroman. Met dit boek wilt ze de aandacht richten op het taboe rondom depressie. Zelf heeft Danielle in het verleden ook te kampen gehad met depressies. Uit schaamte zweeg ze hierover, wat haar herstel belemmerde. Mede hierdoor is ze vastbesloten om de ziekte depressie onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken.

Reviews

2018-05-30 17:49:49 | Door: Merel | Waardering:
Ging snel door het boek heen. Was een super goed boek ik ga het zeker aanraden!

2018-04-17 14:31:53 | Door: Anja | Waardering:
Goed boekSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Mama ik ben kwijt - Verdwaald in een depressie op zoek naar het licht

Auteur:

Danielle van Klooster

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

188

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

06-04-2018

ISBN:

978-94-0224-443-4 / 9789402244434

Vaste prijs:

€ 20,49

Waardering:

  • (2)