Ik hou van mij. Jij ook? - Een roman over een narcistische relatie

Attie Dotinga

Category: Novels
  • (2)

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 'Ik hou van mij. Jij ook?' volgen we Silke, een enigszins onzeker meisje dat in de ban raakt van een narcistisch bandlid. Ze is niet dom, maar raakt toch verstrikt in het web dat hij om haar heen spint. Zonder dat ze er erg in heeft, neemt hij steeds meer haar leven over. Zal ze inzien wat er aan de hand is en zich los weten te maken? Kan ze ooit nog een man vertrouwen?

From the book

Opeens ving Silke de blik van Niek op. Hij keek haar woedend aan. Toen het pauze was, liep hij haar voorbij zonder haar aan te kijken. Ze keek hem na en begreep er niets van.
"Niek?" Ze rende hem achterna.
Opeens stopte hij.
"Bear Blaze," snauwde hij haar toe.
Ze stopte in haar beweging en voelde tranen in haar ogen opwellen. Waarom snauwde hij haar zo af? Wat had ze dan gedaan? Opeens herinnerde ze zich zijn boze blik toen ze met Ben had gesproken.
"Bear?" Ze rende naar hem toe en greep zijn arm. "Ben je boos omdat ik met Ben aan het praten was?"
Hij onttrok zich ruw aan haar greep.
"Dus je ontkent het niet?"
"Nee, ik heb met hem gesproken," zei ze en keek naar hem op.
"Je weet dat ik dat niet wil!" Zijn ogen vlamden woedend.
"Wat?" Ze wist niet wat ze hoorde.
Hij hoorde haar verontwaardiging. Opeens zuchtte hij diep. Zijn schouders bogen naar voren en hij ging zitten op de tafel die er stond.
"Het komt door Linda. Ze ging zomaar met mijn beste vriend mee," zei hij zacht.
"Je beste vriend?"
Silke was geschokt, geen wonder dat hij zo achterdochtig was geworden. Ze kende het verhaal maar wist niet dat zijn beste vriend de schuldige was.
"Het spijt me Niek," zei ze. "Echt. Ik wist het niet. Sorry, ik was gewoon aan het praten, niets bijzonders. Sorry, ik zal er voortaan op letten."
Ze had tranen in haar groenbruine ogen omdat ze zo’n medelijden met hem had over wat hem was aangedaan. Niek sloeg zijn armen om haar heen en drukte zijn mond hartstochtelijk op de hare. Zijn handen gleden even onder haar blouse.
Toen liet hij haar plotseling weer los.
"Ik moet weer op."
Hij draaide zich om en rende terug naar het podium.

About the author

Attie Dotinga ( 1962) gebruikt haar levenservaringen in de verhalen die ze vertelt. Al op jonge leeftijd hielp schrijven haar om met de moeilijkheden in het leven om te gaan. Schrijven is voor Attie therapeutisch en tevens een manier om levenservaring te delen. Schrijven is voelen en soms diep zoeken naar oude emoties, maar ook naar die van anderen die ze heeft ervaren als hooggevoelig persoon.

Reviews

2018-05-10 14:15:49 | By: Sylvana | Rating:
Echt een aanrader voor mensen die ook in een narcisitische relatie zitten of hebben gezeten!

2018-04-19 23:05:26 | By: Tjitse Boersma | Rating:
Het boek is filmisch mooi als een hitsong en ontroerde me heel wat momenten. In het 12e van 18 hoofdstukken leest Silke de passages in een boekje waarin duidelijk wordt aangegeven wat een narcist met je doet. Veel van wat de narcist doet is subtiel en vooral manipulatief. Zo kan hij (of zij) een akelige jeugdervaring in openheid met je delen. Die openheid creëert een zekere intimiteit tussen jou en hem, maar maakt ook dat je zijn scherpere kanten daaraan gaat relateren en gemakkelijk vergeeft …. Het boek speelt in de wereld van bands, optredens en fans. Hoe ontstaat een songtekst? Zing je die vanuit je ego of vanuit je hart? Waar haal je de kracht vandaan een narcistische relatie te verbreken? Hoe beïnvloeden de herinneringen aan die eerste relatie haar zo totaal andere tweede relatie? In Attie Dotinga’s magistrale, haast filmische roman weet ze als geen ander weer te geven hoe een narcist jou in zijn web weet te vangen maar ook hoe anders en zoveel gelukkiger een echt van elkaar houden kan zijn. Het boek ontroert én motiveert je ook je eigen grenzen te stellen, want waar is jouw grens? Ik ben tijdens het lezen van het boek een paar keer gestopt met lezen omdat het zo mooi is en ik gewoonweg even moest herstellen voor ik verder kon. Dankjewel Attie.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik hou van mij. Jij ook? - Een roman over een narcistische relatie

Author:

Attie Dotinga

Category:

Novels

Number of pages:

234

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-04-2018

ISBN:

978-94-0224-433-5 / 9789402244335

Price:

€ 21,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)