Zwarte Erfenis - Slavernij van toen en nu

Gertrude Dallot-Befio

Categorie: Biografieën
  • (1)

€ 19,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Als jong meisje hoorde Gertrude Dallot-Befio dat ze afstamde van een Surinaamse slavin. Dit maakte dat ze zich al heel jong aangetrokken voelde tot het zwarte ras. Ze trouwde met een man uit Centraal Afrika en vertok heel enthousiast naar dit land waar ze veertig jaar lang verbleef en onderzoek deed om te ontdekken uit welke streek in Afrika haar overgrootmoeder afkomstig zou zijn geweest. Gertrude moest vluchten door de burgeroorlogen die uitbarstten in haar adoptieland. Maar terug in Frankrijk bleef ze strijden voor het kleurlingenprobleem. In ‘Zwarte Erfenis’ laat Gertrude Dallot-Befio de slavernij in Suriname herleven door het verhaal van haar Surinaamse overgrootmoeder te vertellen.

Uit het boek

Als jong kind huiverde ik bij het horen van al die verhalen en voelde een groot medelijden in me opkomen voor deze mensen die behandeld werden als dieren. Zelfs honden hadden niet zo’n ellendig leven als zij.
"Maar papa", vroeg ik, "was opa ook een slaaf?"
"Nee, hij niet, maar wel zijn moeder, mijn grootmoeder", antwoordde mijn vader en hij begon te vertellen over zijn voorouders van vaders kant.

Over de auteur

Gertrude Dallot-Béfio (als jong meisje Truus Dijkstra) is geboren in Amsterdam, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Maar ze erfde van haar overgrootmoeder, die een Surinaamse slavin was in de negentiende eeuw, de liefde voor het zwarte ras. Ze vertrok met haar man, Augustin Dallot-Befio naar Centraal Afrika. In haar eerste boek ’L’Africaine Blanche au cœur de la Centrafrique’ vertelt ze over haar leven als blanke vrouw in een gemengd huwelijk met een Afrikaan in het hart van zwart Afrika.

Reviews

2019-02-15 11:48:05 | Door: Esther | Waardering:
Hele goede uitleg en heel indrukwekkend goed geschreven. TOPSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Zwarte Erfenis - Slavernij van toen en nu

Auteur:

Gertrude Dallot-Befio

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

142

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

04-05-2018

ISBN:

978-94-0224-495-3 / 9789402244953

Vaste prijs:

€ 19,49

Waardering:

  • (1)