De Tijd Van

Anouk Boerhof en Rozemijn Scholte

Category: Youth books
  • (1)

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anne zit in het laatste jaar van de basisschool. Ze wordt heel erg gepest door Mees en Lise, omdat ze heel veel over de geschiedenis weet. Jan Pieterszoon Coen is haar grote held. Wanneer de hele klas op uitje gaat naar het museum waar het schilderij van Jan Pieterszoon Coen hangt, blijkt hij ontsnapt te zijn uit zijn schilderij. Hij wil wraak nemen op Anne. Hij neemt haar mee in de geschiedenis, maar weet ze te ontsnappen uit De Tijd Van?

From the book

Gehaast pakt Anne haar rugtas. De bel gaat. Snel stopt ze haar boeken in haar tas en loopt richting het schoolgebouw. Bij de ingang van het gebouw ziet ze haar klasgenoten staan, een groep van vijf met Mees en Lise als pestkoppen aan het hoofd. Ze loopt met een grote boog om hen heen, bang dat ze haar weer iets aan zullen doen.
'Hé, Brillenkop!' roept Mees.
Anne draait zich om, gelijk voelt ze een hand die trekt aan haar schouder.
'Ga je er al zo snel vandoor?' vraagt Mees, terwijl hij een geïrriteerd stemmetje opzet. Hij pakt Annes bril van haar hoofd en zet hem op zijn eigen hoofd.
'Geef mijn bril terug!' schreeuwt Anne, ze trekt zijn hand van haar schouder. Mees grijpt Annes tas vast en trekt die van haar schouders.
'Nu kun je ook niet meer leren, dat kon je toch al niet, omdat je niks ziet zonder die jampotten van jou.' De groep die bij Mees staat, begint te lachen.
'Eh... Jij zal zeker ook wel uit je hoofd weten wanneer Willem van Oranje is geboren!' schreeuwt Lise die naast Mees komt staan.
'Jij weet niet eens wie die man is,' schreeuwt Anne tegen Mees.
'Nu heeft ze jou te pakken,’ schreeuwt Lise. ‘Vertel Anne, ik wil het eigenlijk ook wel weten.'
Anne probeert haar tas terug te pakken, maar ze wordt gelijk op de grond gegooid door Mees.
'Denk je echt dat jij jouw tas nog terug krijgt?' vraagt hij boos. 

About the author

De Tijd Van … is het profielwerkstuk van Anouk Boerhof en Rozemijn Scholte van Het Assink Lyceum. In het laatste jaar van hun VWO hebben ze een onderzoek gedaan of een kind in staat is om een boek te schrijven. Het eindresultaat mag er zijn. In samenwerking met groep 7 en 8 van de Dr. Ariëns Daltonschool te Neede is dit prachtige boek tot stand gekomen. Zonder de fantasie en het doorzettingsvermogen van deze kinderen was dit boek nooit zo mooi geworden.

Reviews

2018-03-20 11:52:59 | By: Simone | Rating:
Het is een heel leuk en spannend boek geworden. Top project!!!! Bijzonder knap dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen. Complimenten aan jullie,de kinderen en de school!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tijd Van

Author:

Anouk Boerhof en Rozemijn Scholte

Category:

Youth books

Number of pages:

130

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-03-2018

ISBN:

978-94-0224-323-9 / 9789402243239

Price:

€ 20,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)