Mijn herinneringen

Jean-Michel Devalez

Category: Biographies

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een reflectie van gebeurtenissen. Het begon met een paar nietszeggende woorden en eindigde met honderden bladzijden. Een verhaal over gevoelens en emoties. Fluisteringen van het hart. Over mensen, harten en dromen. Eenvoud, zoals een bloem op het goede moment opengaat. Een open venster met een kijk op het leven. De verankering tussen vroeger en nu. Tussen het verleden en het heden. Herinneringen, diep opgeborgen in het geheugen.  Een herkenbaar verhaal. Over de tijd. Over liefde. Over verdriet en pijn. Een verhaal dat roept en schreeuwt om gelezen te worden. Dat is wat de lezer voorgeschoteld krijgt. Waardoor hij voelt wat de schrijver voelde tijdens zijn gevecht met woorden.

From the book

Het nieuwe begin. Lag op vijftig meter van bij ons thuis. Ik kwam er dagelijks tweemaal langs op weg naar school. Een vervallen café dat al jaren leeg stond wegens gebrek aan interesse. Een doorn in het oog van de burgemeester die het gebouw het liefst zo vlug mogelijk zag verdwijnen maar op felle tegenstand stuitte van de eigenaar.
De twee waren al jaren politieke tegenstanders. Die elkaar het licht in de ogen niet gunden. Dat en het feit dat ze bij de twee invloedrijkste families van het dorp behoorden, zorgde af en toe voor vuurwerk.
De eigenaar steunde moeder bij haar beslissing het café af te huren. Natuurlijk, want een leegstaand café bracht niets op. Zijn tegenstander die deed er alles aan om dat te verhinderen. Hij spande zelfs meneer pastoor voor zijn kar om moeder te overtuigen het niet te doen. Zonder al te veel succes trouwens. Want moeder liet zich niet vlug ompraten. Eenmaal ze een keuze had gemaakt dan kwam ze daar niet meer op terug.
Een beetje zoals opa. Zo koppig als een ezel. Al bleef het bij haar nooit lang hangen. Ook nu leek ze zich niet te storen aan de commentaren van de twee heren. Noch aan het geroddel in het dorp.
Voor een deel begreep ik haar wel. Het deel waarvan ze zo dikwijls beweerde het geen jaren meer vol te houden op de fabriek. Het ander deel begreep ik minder. Want moeder was geen waterval van woorden. Wat toch van doen was in die branche. De klanten van woord staan en ze een goed gevoel geven. Ja natuurlijk! Wat anders?

About the author

Na 42 jaar een zwaar hectisch leven van internationaal chauffeur was de tijd gekomen om te stoppen. De drijf, de goesting was weg. Het was op. Het vat was leeg. De zestig voorbij. Tijd om te genieten. Geen moeten meer. Gewoon doen waar je zin in hebt. Op eigen tempo. Dat was de bedoeling. Het ging echter een andere richting uit. Totaal onverwacht. Datgene wat al jaren diep zat opgeborgen in het geheugen manifesteerde zich. In die onthulling ontstond het verhaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn herinneringen

Author:

Jean-Michel Devalez

Category:

Biographies

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-04-2018

ISBN:

978-94-0224-473-1 / 9789402244731

Price:

€ 21,49

Language

Dutch