Het Begin van Vriendschap

Marion Vermeulen

Categorie: Romans
  • (4)

€ 18,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Elisabeth Kuiper is een succesvol auteur, alleenstaand, jongogend maar tegen de vijftig. Haar leven is er een van regelmaat. Daarop is ze erg gesteld, want ze houdt niet van onverwachte dingen. Door de komst van nieuwe buren: twee dreumesen en een artistiek echtpaar, gaat zij beseffen dat er méér is om voor te leven: vriendschap en liefde. Zij schreef zelf het verhaal van die beginnende vriendschap, tot het vinden van een liefde voor het leven. Geluk is geen geschenk. Zij zal er een prijs voor moeten betalen: een lijden dat ze zal dragen uit liefde.

Uit het boek

‘Ah, daar is ze dan, jullie Lisa.’ In slow motion draaide ik me om en mijn knieën werden slap. In de deuropening stond een evenbeeld van Hond, maar dan iets ouder. Een lange man, strak in zijn vel, met glimmertjes in zijn ogen. Ik deed even mijn ogen dicht en schudde mijn hoofd, mijn rechterhand zweefde in de lucht. Die werd prompt gepakt, een kus werd op mijn handpalm gedrukt en mijn vingers werden er omheen gevouwen.
‘Dag Elisabeth, ik ben Stefan.’ Ik was nooit goed met onverwachte verrassingen en ik stond er waarschijnlijk bij als de vrouw van Lot. Het waren mijn kleine vriendjes die de situatie voor mij redden.
‘Opa Steef, ja, dat is nou onze Lisa. Wij vinden haar erg mooi en ze is nog erg lief ook.’
‘Nou guppy’s, dat vindt jullie opa dus ook. Kom Elisabeth, ga zitten, ik heb een lekkere cocktail voor je gemaakt.’ Het drankje prikkelde op mijn tong, het bittertje was subtiel en het zuurtje ook. Hemels lekker. En potent. Het maakte mijn tong los.
‘Stefan, ik dacht dat je een oude vent was.’ Hij schaterde, net als Kat en Hond.
‘Lisa, weet je nu nog niet dat de Le Jeunes van verrassen houden?’ Ik moest toegeven dat dat zo was, maar het nu even niet ingecalculeerd had. Steef, Gijs en Thijs verdwenen naar de keuken. Even later kwam Gijs, heel voorzichtig, met een schoteltje op zijn hand balancerend naar mij toe.
‘Ik ben pesseneel vandaag van opa Steef. Thijs is ook pesseneel.’ Op het schoteltje een amuse op een lepel met een gebogen steel. Ik pakte het en liet wat erin zat in mijn mond glijden. Oh allemachtig, wat zálig. De jongens liepen af en aan, maar na de amuses kreeg "het pesseneel" vrijaf.

Over de auteur

De vertelster in Marion Vermeulen brengt u in haar boeken op plaatsen die u niet zomaar bezoekt: Rusland en het ballet, in het Engeland van een paar eeuwen terug. Zelf was ze er nooit, maar zij brengt u er graag. Haar credo is: lezen verbreedt uw horizon en verrijkt uw leven, want: lezen is leren. Marion woont in Roosendaal met haar narrige huisdier én met de wens u meer van de wereld te laten zien.

Reviews

2018-05-24 17:14:16 | Door: Aino kuhlmann | Waardering:
Heerlijk boek met een lach en een traan. In een adem uitgelezen.

2018-04-28 16:32:20 | Door: Suzanne van Genk | Waardering:
Ik heb je boek gelezen…wat een mooi eind! Het gekke is dat ik ergens al verwachtte dat het die kant op zou gaan maar toch kwam het onverwacht. (Dat Stefan overlijdt bedoel ik dan) Het was indrukwekkend te lezen dat Stefan dement werd. Vond ik zo zielig voor Lisa. Heeft ze haar grote liefde, is ze gelukkig, wordt hij dement. Ik vond de taal van de IJsjes heel erg leuk, ik zag het zo voor me die twee doerakken die zo praten. Je hebt weer een mooi verhaal geschreven, mag je trots op zijn!!

2018-04-26 15:10:57 | Door: Lex Broekhuizen | Waardering:
In haar nieuwste werk beschrijft Marion hoe het rustige leven van een succesvolle schrijfster danig overhoop wordt gehaald door de nieuwe buren, een jong gezin met twee levendige en ondernemende jochies. Marion beschrijft op een zeer onderhoudende en humoristische manier wat er in het leven van deze schrijfster gebeurt. Door zich volledig open te stellen voor de verschillende manieren waarop deze buurtjes en hun aanhang haar leven verrijken wordt volledig recht gedaan aan de titel "Het begin van vriendschap". De liefdesrelatie met de vader van de buurman, die helaas eindigt met dementie en uiteindelijk zijn overlijden vormt een eigentijds en realistisch einde van deze mooie relatie. Al met al weer een boek, dat je "pakt" en het liefst in 1 adem uitleest!

2018-04-12 14:26:39 | Door: George Venendaal | Waardering:
Het vierde boek in twintig maanden van een onstuitbare auteur, met weer hetzelfde hoge niveau. Ook hier vertelt Marion Vermeulen een mooi verhaal met levensechte situaties. Verscheidene keren zou gedacht kunnen worden dat voor het verhaal ware gebeurtenissen worden gebruikt. De titel geeft het niet aan, maar een hechte vriendschap wordt vanaf het begin tot het einde op een warme, meelevende manier beschreven.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Begin van Vriendschap

Auteur:

Marion Vermeulen

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

122

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

23-03-2018

ISBN:

978-94-0224-395-6 / 9789402243956

Vaste prijs:

€ 18,49

Waardering:

  • (4)