Vluchten, het kan niet anders

Cor van Vuren

Category: Youth books

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Twee kinderen, Alima en Anwer, vluchten met moeder Dema voor het geweld, de honger en dorst in hun vaderland. Er woedt een oorlog. De vlucht is een moeilijk en gevaarlijk avontuur, zoals het veel echte vluchtelingen kan en is vergaan. Ze worden gevangen genomen, slapen in de open lucht, hebben te maken met koude en hitte, maken een gevaarlijke boottocht, maar komen uiteindelijk veilig in Nederland aan. Tijdens de vlucht ontmoeten ze mensen die het drietal helpen en mensen die minder goede bedoelingen hebben.

Een tweede verhaallijn speelt zich in Nederland af. Het boek volgt twee kinderen, Janneke en Ivo. Janneke houdt een spreekbeurt op school over vluchtelingen. Dit levert positieve reacties op, maar ook negatieve ...

From the book

Maar dan, zonder iets gezegd of gegild te hebben, duikt de jonge vrouw van de boot in de kolkende zee. Levensgevaarlijk. Zij kan ook zomaar verdrinken. De oude man zet de motor uit en pakt de roeispanen, zodat de boot in de buurt van de vrouw kan blijven. Zij is onder water verdwenen en iedereen vreest het ergste. Zo mag het toch niet aflopen. De mensen huilen, schreeuwen, gillen; de boot heeft het steeds moeilijker. Dan, na een tijdje, komt het hoofd van de vrouw boven water. Ze hoest en spuugt water uit. Vlak erna tilt zij het kind boven water. De oude man buigt zich over de rand om het kind aan te pakken. Bijna valt hij zelf in zee, maar Anwer heeft zijn armen om het middel van de man geslagen. Hij pakt het kind aan. Dema helpt de jonge vrouw aan boord. Zij is natuurlijk kletsnat, net als het kind. Zij kijkt naar het kind en begint het direct te helpen. Ze kijkt somber en begint de borst van het kind keer op keer in te drukken. Reanimeren noem je dat. Het betekent dat de situatie heel ernstig is. Dat het kind geen hartslag meer heeft. Na een paar minuten horen ze gerochel. Er komt wat water uit de mond van het kind en het begint te hoesten. De jonge vrouw glimlacht. "Hij haalt het wel. Doe zijn kleren uit en leg warme kleren over hem heen. Wrijf hem warm." Binnen een minuut ligt het kind op de schoot van zijn moeder onder een stapel kleren. 

About the author

Cor van Vuren (1949) heeft als hobby’s lezen en schrijven. Voor zijn werk schreef hij artikelen en columns, in zijn vrije tijd gedichten. Na zijn pensionering is hij zich gaan richten op het schrijven voor kinderen. Zijn eerste kinderboek, “Ziek? Beter!” is door de lezers goed ontvangen. Cor van Vuren schrijft het liefst spannende, maar ook informatieve boeken met een boodschap.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vluchten, het kan niet anders

Author:

Cor van Vuren

Category:

Youth books

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-03-2018

ISBN:

978-94-0224-402-1 / 9789402244021

Price:

€ 19,00

Language

Dutch