De flitspaal

Rudy Blom

Categorie: Thrillers

€ 19,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)
Bestel bij de auteur

Samenvatting

Een gepensioneerd politie-inspecteur, Hector Steenhaut, vindt bij het opruimen van zijn kleerkast een achtergebleven sleuteltje in zijn uniformbroek. Dit blijkt een sleuteltje te zijn om de flitspaal waarvoor hij verantwoordelijk was te openen.
Bij hem komt de idee op om hier misbruik van te maken en het filmrolletje uit de flitspaal te stelen.
Deze opmerkelijk vondst zal niet alleen zijn kleurloos leven, maar ook de werking en de onderlinge relaties van het gerechtelijk apparaat duchtig door elkaar gooien.
Persoonlijke intriges, interne afrekeningen en verborgen liefdesaffaires worden tot op het allerhoogste niveau uitgevochten, waar natuurlijk slachtoffers bij vallen.
Vrouwe Justitia komt onder zware druk te staan!

Uit het boek

Enkele dagen later terwijl hij één van die routineklusjes uitvoerde, kreeg hij een helder moment.
Het sleuteltje dat hij in zijn broekzak had gevonden, was verdorie de codesleutel van de flitspaal. Nu wist hij het. Hoe kon Hector dit vergeten zijn. Steenhaut legde zijn aardappelmesje, waarmee hij het onkruid wiedde, naast zich neer en stond meteen rechtop. Hij stretchte zijn vermoeide benen en plantte zijn handen in zijn lenden. Zijn eerste reactie was er één van een duivelse verwensing tegen zichzelf.
Hector had verzuimd om die sleutel af te geven bij zijn pensionering. Hij was zijn laatste werkdag halsoverkop uit het commissariaat vertrokken en kon niet vlug genoeg de deur achter zich sluiten. Hector Steenhaut wilde niemand meer zien en zo vlug als mogelijk de plaat poetsen.
Dit kleinood had hij niet op zijn plaats teruggelegd. Men had hem nog gevraagd om een glaasje te blijven drinken, na het werk, maar hij wilde zo vlug mogelijk weg uit dat gebouw. Hector wilde alle bruggen achter zich verbrandden en zich naar huis reppen
om samen met zijn vrouw op de sofa, naar een of andere herhaling van een soapserie te kijken.
Nu enkele jaren later wist hij wel beter. Maar die beslissing kon hij niet meer terugdraaien.
Voor hem was de periodieke uitstap naar de flitspaal een verademing geweest. Lang stilzitten was ongezond. Meerdere studies hadden er naar verwezen. Hij nam uitgebreid zijn tijd om zich te verplaatsen en de digitale cassette te vervangen. Wanneer ziekteverlet de kop kwam opsteken of het groot verlof eraan kwam, was de frequentie van zijn bezoek natuurlijk navenant. Als het weer het toeliet maakte hij er een uitstap van en deed de verplaatsing met de fiets.
De gatsometer moest wel naar beneden worden geplooid, iets wat hem enige moeite kostte. Maar hij nam soms iemand mee om deze taak wat lichter te maken. Hij herinnerde zich dat hij er de laatste keer alleen voor stond, om wat voor reden dan ook en dat hij de codesleutel waarschijnlijk niet had teruggelegd op zijn plaats. Tot zijn grote verbazing had men hem echter nooit teruggebeld om naar die sleutel te vragen. Hector wist dat er nog ergens een reservesleuteltje bij de commissaris moest liggen.

Over de auteur

Een meer dan veertigjarige carrière eerst bij de rijkswacht (B.O.B. en brigadecommandant) later als korpschef bij de lokale politie. Als leidinggevende met heel wat ervaring beleefde hij het politiewerk van op de eerste lijn.

‘De belevenissen, personages en intriges zijn volstrekt fictief. Gelukkig maar!’

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De flitspaal

Auteur:

Rudy Blom

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

326

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

01-02-2018

ISBN:

978-94-0224-218-8 / 9789402242188

Vaste prijs:

€ 19,50