Cover voorkant
Ik ben wel een type voor de tropen
Ik ben wel een type voor de tropen

Ik ben wel een type voor de tropen

Lars Meiners

Category: Travel
  • (4)

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een reis rond de wereld, een droom van velen. Op 50-jarige leeftijd gooiden Lars Meiners en z'n vrouw Stefanie alles aan de kant. Ze stapten op het vliegtuig voor een trektocht van een jaar. Het resultaat: twee hoofden vol onbetaalbare herinneringen, en dit boek. Lars Meiners schreef het om z'n herinneringen levend te houden. Ik ben wel een type voor de tropen is een vermakelijk geschreven, anekdotisch verslag van de reis. Verhalen over Mardi Gras-feesten in een boerenkiel, over een gigantische spin in een wrakkige bungalow op Fiji, over een ijskoude nacht tussen het ongedierte in de Australische Outback, en over de vrijheid van een jaar weg met niets aan je hoofd. Een heerlijk boek voor iedere wereldreiziger. En een genot voor elke thuisblijver.

From the book

Het clubleven domineert in Australië het sociale verkeer. We gaan er 'ns fijn voor zitten. De 'meatraffle' is een soort bingo zonder letters. De voorzitter van de golfclub, zó spatjes-loos dat ik 'm ervan verdenk dat hij tijdens de bestuursvergaderingen gewoon z'n bretels naar beneden laat hangen, trekt elektronisch een nummer. Ergens in de zaal begint een lid dan opgeruimd met z'n lot te zwaaien. De prijs: een bonk vlees, of een duo geplukte kippen, ter beschikking gesteld door de plaatselijke slager. Het gelukkige lid stapt na de inontvangstname terug naar z'n tafeltje, begeleid door instemmend gemurmel van de medeleden, die het woord 'afgunst' niet eens kènnen.
Tussen de trekkingen door lopen de leden van tafel naar tafel, en nemen met elkaar de afgelopen week door. Stefanie gaat even aan de rooktafel zitten en wordt onmiddellijk in het gezelschap opgenomen doordat ze de uitkomst moet raden van een rauw, rond het vrouwelijk geslachtsorgaan gebouwd raadsel. Ze neemt geen blad voor de mond, bewijzend dat haar Engels meerdere niveaus beslaat, en passeert glansrijk de ballotage. Binnen de kortste keren zitten we met Jan en Alleman te babbelen. De jaren vijftig in de 21e eeuw. Wat zijn we toch veel kwijtgeraakt, in ons supersnelle Europa.

About the author

Na een carrière die hem langdurig aan de journalistiek bond (hij maakte de beproefde slogan waar: van krantenjongen tot hoofdredacteur) en een studie vanaf z'n 45e, raakten Lars Meiners en zijn vrouw Stefanie ineens in een reis rond de wereld verzeild. Zijn journalistieke achtergrond leverde hem dit boek op. Zijn psychosociale scholing bepaalde voor een belangrijk deel de manier waarop hij de alledaagse gebeurtenissen beschreef. En zijn uitgever... ach, zijn uitgever...
Dit boek werd na een lange zoektocht langs de uitgevers in Nederland in Amerika uitgegeven. Maar ditzelfde boek leidde ook tot de eerste uitgeverij in Nederland die dat Amerikaanse uitgeefconcept volgde. En daaruit kwam Boekscout voort, de uitgeverij die de auteur en zijn echtgenote alweer sinds jaren bestieren. Om in de stijl te blijven: van krantenjongen tot uitgever dus.

Reviews

2015-08-15 09:53:19 | By: Reiziger | Rating:
Lees de review in 2theworld: http://www.2theworld.nl/reisboeken/overig/lars-meiners-ik-ben-wel-een-type-voor-de-tropen.htm

2011-02-23 17:43:14 | By: Nelly
Dit humoristische reisverhaal heeft me veel plezier bezorgd.
Er zit veel variatie in de beschrijving van de natuur, de dieren en de elementen en zeker ook in de ontmoetingen met de mensen tijdens de reis.
GEWELDIG wat hebben jullie veel ervaren En wat heeft Lars dit humoristisch beschreven ook met respect voor Stefanie. Pracht boek.

2011-02-23 17:44:36 | By: Femmy
In mijn vakantie heb ik erg genoten van je boek over jullie wereldreis. Ook doordat wij op veel plekken waar je over schrijft zijn geweest en de herkenbaarheid groot is, was het zo leuk om te lezen. Je schrijft zo grappig, dat ik soms spontaan hardop in de lach schoot.

2011-02-23 17:45:07 | By: Cecilia
Ik heb het boek gelezen met een glimlach, die dan eens veranderde in een grijns, dan weer in een zachte schaterlach. Op de vraag thuis of het écht zo'n leuk boek is, kon ik alleen bevestigend knikken.
Prachtig is beschreven hoe twee mensen besluiten om alles aan de kant te zetten en samen bewust genieten van een reis om de wereld om - zoals in het voorwoord staat beschreven - elkaar herinneringen te geven waarmee ze tot hun 100ste toekunnen.
Chapeau!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ben wel een type voor de tropen

Author:

Lars Meiners

Category:

Travel

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-03-2007

ISBN:

978-90-883-4050-5 / 9789088340505

Price:

€ 17,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)