Dat gelóóf je niet - Veertien fantastische verhalen van veertien schrijvers

Lennie de Man

Category: Stories

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geïnspireerd door fantasy en het surrealisme schreven veertien schrijvers een sfeervolle bundel, gevuld met verhalen over nieuwe werelden, spookachtige taferelen, moed, liefde en romantiek. Stap bij ieder verhaal in een nieuwe wereld en laat u verrassen.

From the book

De man ziet zichzelf weerspiegeld in het water dat hem doet denken aan een plek die hij eerder heeft bezocht in IJsland. Met dreigende wolken en schaduwen, waar de grens tussen zwart zand en poelen van water flinterdun is. Hij legt zijn wang op het vel van het water zonder enige rimpeling te veroorzaken, zo licht is hij geworden. Hij legt zijn wang te ruste. Zijn vinger raakt voorzichtig het wateroppervlak als signaal dat het gaat regenen en de druppels raken hem overvloedig. Hij wordt een met het water en zand. Later zal alleen nog een afdruk van zijn lichaam achterblijven.

Het geluid van krassende vogels lijkt zijn gehoor mee te nemen naar de verte zodat er alleen nog stilte is en regen. Hij proeft het zoete water, het prikkelt zijn lippen. Naast hem zijn stenen opgestapeld door onzichtbare handen, het lijkt een statement. Waarom is hij hier? Op een imaginair bed van wolken wordt hij neergevlijd op een uitgestrekt, open veld vol vergezichten. Hij voelt zich gedragen door de thermiek, nu komt hij tot stilstand. Is het echt of droomt hij? Het is een heel ander landschap. De aarde toont zijn tinten in verten, hoogten en diepten. Terwijl hij oprijst, aanschouwt hij de verten. De nietigheid van zijn persoon overweldigt hem volledig.

De man dreigt in paniek te raken, maar vindt niet ver van hem een groepje appelbomen dichtbij elkaar. Automatisch haalt hij een marker uit zijn zak, tekent ogen op de appels die hij in eerste instantie ziet hangen. Iemands oogappel zijn, denkt hij. Wie ogen ziet, is niet alleen. Dat stelt hem gerust. Andere appels verzamelt hij in zijn rugzak.

About the author

Op initiatief van Stefanie Schaap en Marianne Luinstra zijn veertien schrijvers aan de slag gegaan om tot een bundel verhalen te komen met een fantasy en/of surrealistisch karakter.

Ze gingen met elkaar de uitdaging aan. Dit resulteerde in een paar maanden intensief schrijven, (h)eerlijke feedback en herschrijven. Hoewel de meeste schrijvers elkaar van tevoren niet kenden, ontstond een hecht groepsgevoel en dat mag gerust uniek genoemd worden!

De auteurs (in willekeurige volgorde): Greet Tulp-Zondag, Miriam Dubbeldam-Druijf, Ria Streng, Nel Goudriaan, Misha van Merkom, Marianne Luinstra, Shannon Claessens, Stefanie Schaap, Dewi, Nancy B, Theo Stepper, Peter en Didi Vulcan, Lennie de Man en Stella Matula.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dat gelóóf je niet - Veertien fantastische verhalen van veertien schrijvers

Author:

Lennie de Man

Category:

Stories

Number of pages:

130

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-05-2018

ISBN:

978-94-022-4500-4 / 9789402245004

Price:

€ 19,00

Language

Dutch