We gaan op reis en nemen mee...

Jolanda Marissen-Koekoek

Category: Travel

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ontspannen en relaxed aan een vakantie beginnen een utopie? Jolanda heeft ontdekt dat alles heeft te maken met een goede voorbereiding en planning. Sinds de kinderen geboren zijn werkt ze met lijstjes, waardoor niets vergeten wordt. Door haar ziekte, Multiple Sclerose, heeft ze gemerkt hoe handig die lijstjes allemaal zijn. Nu ze zelf niet alle voorbereidingen kan treffen, gaat het inpakken nog steeds als een geoliede machine. In dit boek deelt Jolanda haar boodschappenlijsten, makkelijke recepten en geeft ze tips en trics om ontspannen aan een vakantie te beginnen die ook nog eens lowbudget kan zijn.

From the book

Wij vertrekken nog steeds ’s nachts, omdat het dan rustig op de weg is. Maar vooral ook, omdat de kinderen dan nog even weer gaan slapen en dat scheelt enorm in gedoe, geklier en gevraag.
Als regel hanteren wij nog steeds dat het ‘s nachts stil is. Dus geen telefoon, film of iets dergelijks. ‘s Nachts is het donker, rustig en tijd om te slapen. Na een uur rijden wordt het saai en vallen ze altijd in slaap, zelfs een aantal pubers.

Wanneer iedereen een fijn plekje in de auto heeft helpt dat natuurlijk enorm om de stemming goed te houden.
Voor de kinderen is het fijn om een fleecedeken te hebben, die ze om zich heen kunnen slaan of over hun benen kunnen leggen. Vooral wanneer er ‘s nachts gereden wordt, want dan houdt zo’n deken je lekker warm en word je vanzelf soezerig waardoor je weer even in slaap sukkelt.
Een klein kussentje is ook fijn om onder je hoofd te kunnen leggen.

Laat de kinderen een aantal cd’s uitzoeken of zelf een cd samenstellen, die gezamenlijk beluisterd wordt in de auto. Gezellige meezingers voor iedereen bevordert de saamhorigheid en maakt dat kinderen zich ook betrokken voelen bij de reis. Ook de kinderen maken deel uit van de hele organisatie.
Door kinderen te betrekken bij de reis, worden ze medeverantwoordelijk gemaakt voor het slagen van een leuke vakantie.
Laat kinderen vanaf tien jaar zelf een tas met strips, spelletjes en dvd’s inpakken voor in de auto. De eerste keer vraagt dit begeleiding, maar hierdoor leren ze ook weer eigen verantwoordelijkheid op zich te nemen voor een geslaagde reis.

About the author

Jolanda Marissen – Koekoek (1968), een levende persoonlijkheid. Ze houdt van mensen en probeert altijd oplossingsgericht in het leven te staan. Na Hoogeveen en Nieuwlande woont ze nu met haar man en drie zoons in het prachtige Appelscha. Ze heeft als teamleider in een verzorgingshuis gewerkt en is in 2011 afgestudeerd als pastoraal/kerkelijk werker. In 2012 werd bij haar de ziekte Multiple Sclerose ontdekt. Een ziekte die beperkingen oplegt aan het functioneren van Jolanda maar waar ze altijd een oplossing voor zoekt. Haar boek ”We gaan op vakantie en nemen mee…” is mede hierdoor ontstaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

We gaan op reis en nemen mee...

Author:

Jolanda Marissen-Koekoek

Category:

Travel

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-05-2018

ISBN:

978-94-0224-522-6 / 9789402245226

Price:

€ 17,49

Language

Dutch