12 en 1 verhalen van gisteren en morgen

Jan Geurts

Category: Stories

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De dertien verhalen zijn erg verschillend van onderwerp, Nochtans voert humor in al zijn aspecten de ondertoon, Het verhaal ‘De struisvogel en de berg’ wordt begeleid door functionele cartoons die een moeilijk onderwerp relativeren, Sommige verhalen zoals ‘Een dag in april’ en ‘Kop van Jut’ zijn tragikomisch, hebben onverwachte wendingen en een verrassend slot , Andere zijn maatschappijkritisch met een vleugje ironie zoals ‘Mijn ellebogen (en het naspel)’. ‘Het einde van Lazuria’ is dan weer louter science fiction. Dramatiek ontbreekt ook niet in ‘De tijdbom’ en ‘Twijfel over Thomas’.

From the book

26 mei 1986. Dankzij de aanbeveling van Kamiel raakte ik vanmorgen op de N.E.S.T.A. (Nuttige Ellebogen Steun Test Afdeling). Ik had een kort gesprek met de verantwoordelijke die me nadien de test afnam. Ik vreesde even dat ik door mijn fysiek niet veel kans maakte. De ondervrager leek net iets te lang naar mijn rampgebied te staren. Wellicht was het slechts mijn inbeelding, de zenuwen. Tenslotte moest zo'n test zorgvuldig geschieden. Andere en betere delen van mijn voorkomen zal hij ook wel opgemerkt hebben. Overigens, als er niets haperde, stond ik daar niet. Die belachelijke opwinding kwam gewoon door die test. Voor de rest leek alles vlotjes te verlopen. Misschien was ik een tikje onderdanig, maar dat teveel aan beleefde opwinding zou me toch niet noodlottig worden?
Thuis rolde ik mijn mouwen op en ging voor de spiegel staan. Binnenkort presenteren ze heel wat meer, juichte ik met een hoopvolle blik naar de toekomst. Acht dagen later viel de testuitslag in de bus. Tamelijk snel, vond ik. Was dat niet ongewoon?

About the author

Jan Geurts woont in het Limburgs bronsgroen eikenwoud waar niet alleen het nachtigaaltje zingt maar ook anders ge-BeK-ten hun creativiteit ontplooien. Hij haalde zijn diploma voor tekenen en schilderen aan de academie. Ontdekte later zijn talent als cartoonist. Als freelancer werkte hij enkele jaren bij een krant. Ondertussen ontwaakte ook zijn schrijfinstinct, zodat hij weleens een kort verhaal kon publiceren. Door zijn interesse voor satire leek de combinatie schrijven en tekenen ideaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

12 en 1 verhalen van gisteren en morgen

Author:

Jan Geurts

Category:

Stories

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-05-2018

ISBN:

978-94-022-4534-9 / 9789402245349

Price:

€ 19,49

Language

Dutch