Politiek en ik - Van burger tot politicus HARDCOVER

Alois Van Grieken

Categorie: Maatschappij

€ 22,49
Gratis verzending
Levertijd vijf tot tien werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit boekje handelt voornamelijk over de plaatselijke politiek. Door het grote idealisme en de sociale bewogenheid tracht de auteur een bijdragen te leveren aan de samenleving. Vanuit zijn persoonlijke beleving werd de weg geschetst van gewone burger tot gemotiveerde politieker. Confrontaties met het politieke wereldje zijn hier zeker niet vreemd aan. Naast de ontnuchtering komt ook de onrechtvaardigheid tussen de beleidsmakers en de burger tot uiting. De steeds weerkerende vraag is of er wel echt geluisterd werd naar de burger in deze maatschappij.

Uit het boek

Wie na het lezen van dit boekje vermoedt dat er heel wat frustraties schuil gaan achter het schrijven van dit verhaal, moet ik teleurstellen. Wel is er het gevoel van veel gemiste kansen. Ik doel hierbij niet op de gemiste kansen ten aanzien van een politiek mandaat, maar op de vele ideeën die er leefden en die niet tot uitvoering konden komen.     Via de 'ik kant' kunnen mensen hun verlangen om een zinvolle bijdrage te leveren invullen. Daar wordt een beroep gedaan op het unieke menselijke vermogen om een visie te ontwikkelen, om voor je te zien hoe de toekomstige realiteit eruit zou kunnen zien.  Het vermogen om te creëren komt voort uit die 'ik kant' en dat is zo vaak het gebied waarop mensen niet meer worden aangesproken. Daar raken zo veel mensen hun bezieling kwijt en daarmee hun binding met de organisatie waarin ze werken. Als deze bron niet gebruikt wordt droogt hij op en drogen mensen op. (Daniel Ofman)    Het is dan ook jammer dat veel goede ideeën van velen die aan politiek starten niet altijd begrepen worden, laat staan een kans krijgen tot verdere uitwerking. Veel van deze positieve en negatieve verhalen die van onderuit komen, van burgers binnen deze samenleving, worden niet altijd begrepen zoals ze worden weergegeven of worden anders geïnterpreteerd. Het is niet enkel de deskundigheid die bepalend is om een goed beleid te voeren. Wat bepalend is, is dat alle lagen van de bevolking aan hun trekken kunnen komen in de politiek. Men zou daarom beter moeten 'luisteren' naar wat er bij de gewone burger leeft.

Over de auteur

Aloïs Van Grieken (1956) is van opleiding gegradueerde in de orthopedagogiek. In 1985 stapte hij in de politiek en werd achtereenvolgens: jongerenvoorzitter en voorzitter van de plaatselijke CD&V afdeling, fractieleider in gemeente- en ocmw-raad. Na twee werkjes over zijn beroepsloopbaan werd het, na dertig jaar politiek, tijd voor een werkje over zijn politieke belevenissen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Politiek en ik - Van burger tot politicus HARDCOVER

Auteur:

Alois Van Grieken

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

82

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Hardcover A5

Verschijningsdatum:

16-03-2018

ISBN:

978-94-0224-330-7 / 9789402243307

Vaste prijs:

€ 22,49

Taal

Nederlands