Levens lang - Reïncarnatie: oud geloof, nieuwe kennis HARDCOVER

Henny Dekker

Category: Spirituality

€ 25,00
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Henny Dekker pretendeert in 'Levens lang' niet de waarheid te weten over de ziel en haar vele incarnaties, maar biedt een nuchter en breed scala aan informatie en opent deuren naar een ruimere visie. Meerdere incarnaties bieden ontwikkelingsmogelijkheden en variatie in geslacht, status, cultuur, religie en levensomstandigheden. Door deze wisselende rollen ontstaat er meer inlevingsvermogen, liefde en wijsheid. Talenten, angsten en negatieve overtuigingen, maar ook herkenning en het direct vertrouwd voelen met personen, plaatsen en situaties kunnen verklaard worden door reïncarnatie. Henny Dekker combineert geschiedenis, theorieën uit religies en filosofie met zijn eigen kennis en ervaring en vult dit aan met verslagen van wetenschappers, journalisten en reïncarnatietherapie sessies.

From the book

De meest voorkomende interpretatie van karma is schuld en boete voor fouten uit het verleden, maar het betekent gewoon 'handeling' en duidt op de dynamische wisselwerking van alle dingen en gebeurtenissen. In het Boeddhisme heeft het een nieuwe betekenis gekregen, die van de nooit eindigende keten van oorzaak en gevolg in het menselijk leven. Het gaat over leerprocessen en bestemming, oorzaak en gevolg en vooral ook leren van je Lot. Dit is vaak onbewust, maar als je goed naar je innerlijke stem luistert kun je het weten. De ziel draagt karma in de vorm van ervaringen en overtuigingen met zich mee uit vorige levens en brengt dit in een nieuw lichaam telkens weer tot leven. Karma is eigenlijk het resultaat van de spirituele domheid van het ego dat zichzelf als een afgescheiden individu ervaart. Zolang het in deze staat van zelfbegoocheling verkeert is het gebonden aan de wetten van oorzaak en gevolg en gevangen in de stroom van dood en wedergeboorte.  Het zijn niet zozeer de emoties en gedachten van het ego op zich, die karma creëren, maar de gehechtheid daaraan. Door deze gehechtheid blijft het ego vastzitten in patronen en is niet in staat zich echt te verbinden en mee te gaan met de stroom van de veranderingen. Het scheidt zich steeds meer af en graaft zich als het ware in.  De manier om dit op te lossen is om te onthechten, gewoon doen, het leven leiden zonder te hechten aan het verlangen naar een resultaat. Doen zonder doel, zonder voorbedachte rade, zonder gehechtheid aan emoties en verlangens. Nieuw karma ontstaat als je niet doet waar je toe voorbestemd bent, niet luistert naar je ziel, je zielsbestemming. Dan maak je fouten, die je weer goed moet maken, niet als boete, maar om weer terug te komen bij je zielsbestemming.

About the author

Henny Dekker (Utrecht 1950) heeft vanaf zijn achttiende veel gereisd en kwam daardoor al jong in aanraking met andere culturen en religies. Door verschillende spirituele ervaringen onderweg ging hij zich daarin verdiepen. Zijn opleiding tot hypnotherapeut en werkzaamheid als zodanig, maar zeker ook zijn eigen ontwikkelingsproces leidde tot de boeken ‘De weg naar binnen’ en ‘Reis door de innerlijke werkelijkheid’ en publicaties in vakbladen. Verschillende werkzaamheden onderweg en dertig jaar een eigen praktijk als regressie- en reïncarnatie therapeut hebben hem de vele lagen van hemzelf en andere mensen leren kennen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Levens lang - Reïncarnatie: oud geloof, nieuwe kennis HARDCOVER

Author:

Henny Dekker

Category:

Spirituality

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

16-03-2018

ISBN:

978-94-0224-384-0 / 9789402243840

Price:

€ 25,00

Language

Dutch