De Heren van Orogon - Verhalen over de Dood

Joris van Deursen

Categorie: Fantasy

€ 25,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In dit laatste deel van De Heren van Orogon breekt de zomer aan op Ayre in het jaar 1047. Een tijd van vrede, maar niet voor generaal Henrik Dornagon. Met Samuel in de stad verkeren hij en al zijn geliefden in groot gevaar. Samuel wint het vertrouwen van koningin Laura met verhalen over haar familie. Intussen werkt hij aan een plan om Henrik de genadeslag toe te brengen met de hulp van een nieuwe ridder in de stad. De spanningen met het Bergvolk lopen hoog op als Halnor arriveert met een getuige. Zullen de Heren van Orogon erin slagen het kwaad te overwinnen?

Uit het boek

De zon stond hoog aan de strakblauwe hemel en scheen met haar warme stralen over de stad, die vierde dat de periode van oorlog en strijd eindelijk voorbij was. Voorgoed voorbij. De zomer was begonnen.
Met zijn armen over elkaar bekeek Henrik het feestgedruis op de binnenplaats. Wellicht was hij de enige die niet lachte in de hele stad. Met een strakke blik staarde hij voor zich uit, leunend tegen de muur van een gebouw. De vrolijke muziek drong niet tot hem door, hij had nog geen hap van het banket genomen, hij had geen oog voor de danseressen en dansen kon hij toch niet met zijn houten poot. Nee, het zomerfeest was geen feest voor Henrik Dornagon.
Plots voelde hij een warme hand op zijn schouder. Hij draaide met een ruk zijn hoofd en keek recht in de zwarte ogen van Laura. De ogen waarin hij kon verdwalen. De ogen van een echte Miaxis.
‘Generaal’, groette Laura speels. Ze lachte haar stralend witte tanden bloot.
Henrik probeerde te glimlachen. ‘Mijn koningin’, groette hij terug.
‘Heb je al gegeten van het banket? Het everzwijn is werkelijk formidabel. Ik moet de kok in de adelstand verheven voor het bereiden van zo’n maaltijd!’
Henrik schudde zijn hoofd. ‘Ik heb geen trek.’
‘Heb je gedanst?’, vroeg Laura dus maar om het gesprek op gang te houden.
‘Nee, ik kan niet dansen.’
‘Is Sansa hier ook?’
‘Vast wel. Ergens.’
‘Heb je de kinderen nog gezien?’ Haar stem werd langzaam ernstiger.
‘Niet vandaag’, antwoordde Henrik. Hij draaide zich naar Laura toe. ‘Heb je hém gezien?’
Laura slaakte een zucht en draaide haar gezicht weg om zijn blik te mijden.
‘Hij is hier ergens’, ging Henrik verder. ‘Hij eet ons eten, hij drinkt onze wijn, hij slaapt onder ons dak, hij ademt onze lucht, terwijl hij de galg had moeten krijgen.’

Over de auteur

Joris van Deursen is een twintigjarige schrijver uit Rockanje. Hij studeert criminologie in Rotterdam. Zijn interesse voor misdaad en de motieven hiervoor heeft hij verwerkt in zijn boeken, die plaatsvinden in de middeleeuwse fantasy-setting van het fictieve eiland Ayre. Schrijven doet hij als hobby naast zijn studie, zijn karatesport en zijn werk. Inmiddels is die hobby uitgegroeid tot een complete fantasy-serie, De Heren van Orogon, waarvan dit het laatste deel is!

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Heren van Orogon - Verhalen over de Dood

Auteur:

Joris van Deursen

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

408

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

18-05-2018

ISBN:

978-94-0224-527-1 / 9789402245271

Vaste prijs:

€ 25,00