De Odyssee van een Moraal - Schrijfsels over de essentie vanuit de chaos

Hans van Hoek

Category: Poems
  • (1)

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met zijn dichtbundel drukt Hans van Hoek zijn zoektocht uit, zijn reis naar zichzelf. Wegen begaan via de eenvoud en het complexe, en van demoralisering naar het hervinden van waarde balanceerde hij op flinterdunne lijnen tussen hoop en wanhoop. Reden is wat hij zocht, en de essentie van de reden. Het alles om hoop te vinden en deze vast zien te houden op de soms onherbergzame wegen van emotie en verstand. Hoop, om hindernissen te overwinnen maar ook het overwinnen van hindernissen om hoop vast te houden. Dit verwerkende op papier wist hij te reflecteren, waar de zoektocht, zijn reis, begon. Verstand en hart werden gehecht, ofwel gedicht. Gedichten als verslag van een reis: De Odyssee van een Moraal.

From the book

Eenmaal daar vind je het pad en op dat pad ga je naar rechts,
de richting die jou naar huis leiden zal.
Een keuze het is die alleen door jou kan worden begrepen,
een weg die je volgt die alleen jij kan verstaan.

About the author

Hans van Hoek is altijd nieuwsgierig geweest naar mens en maatschappij. Met ieder baantje gaf hij zijn ogen en oren de kost om te leren en te ontdekken. Hij kan dan ook als een zoeker worden beschouwd: omdat hij een ster is in het zoekmaken van dingen, maar ook omdat hij zich graag afvraagt wat er zich buiten de kaders bevindt, buiten de conventie. Het heeft hem geleid via de uithoeken van de maatschappij, geleidelijk naar het midden toe. En in dit midden is hij te vinden achter zijn bureau. Nog altijd zoekende, nu met pen en papier.

Reviews

2018-06-18 09:57:12 | By: Elvira | Rating:
Mooi, raakte me wel en gaf regelmatig stof om over na te denken. Zelfs mijn oudste dochter heeft een "favoriet"...Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Odyssee van een Moraal - Schrijfsels over de essentie vanuit de chaos

Author:

Hans van Hoek

Category:

Poems

Number of pages:

142

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-05-2018

ISBN:

978-94-0224-526-4 / 9789402245264

Price:

€ 19,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)