Het poëziealbum van een schatzoeker - Memoires van een vader, meester en idealist

Willem Meester

Category: Stories
  • (1)

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze verhalenbundel neemt je mee in het leven van Willem Meester. Hij beschrijft zijn weg in korte verhalen, op een humoristische en ook doordringende wijze. Verwondering staat centraal. Naast de liefde voor zijn gezin spelen hardlopen, het surfen, yoga , mediteren en veganisme een belangrijke rol. Hij wil graag de wereld verbeteren en begint bij zichzelf. Zo combineert Willem het hardlopen met zwerfvuil verzamelen. Hij geeft tips over hoe je gezonder en gelukkiger kunt leven. Dat dit niet vanzelf gaat, ook voor Willem niet, is een herkenbaar gegeven. Hij ervaart zo passie, geluk, hobbels, valkuilen en ook beren op de weg.

From the book

Mijn ogen zijn gesloten. De filmprojector van mijn geest draait op volle toeren. Ik zit in kleermakerszit en ben verplaatst naar de trapkast. Voorheen had ik mijn eigen meditatiekamer. Het vaderschap is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Nu mediteer ik tussen de bruine bonen, aardappelen en de laatste bonus aanbiedingen van de AH.
Ik ben gedegradeerd.
Ik ben het, Harry Potter onder de vaders. Alleen kan ik niet toveren, heb ik blond haar en ik heb ook geen toffe uil of een reus als vriend. Qua uiterlijk lijk ik eerder op die knappe huiself.
Dommy of Dobby.
Hoe is het zover gekomen?
Het ging goed met mij. Nu werk ik voor de overheid, word ik onderbetaald en heb ik last van angsten.
Ja een meester met sociale angststoornissen.
Vergelijkbaar met een vogel die bang is om te vliegen, met een vis die bang is voor vocht. Maar het is echt zo. Ik vind het doodeng. Het praten voor grote groepen mensen heeft nooit hoog op mijn bucketlist gestaan. Toch heb ik het jaren gedaan en dacht ik dat het wel minder zou worden. Dat gebeurde niet.
"Mediteren is raadzaam wanneer u last heeft van een burn-out meneer Meester," fluistert de knappe doktersassistente in mijn oor.
Laat ik dat dan maar gaan doen. Ik volg meerdere keren een cursus, hield tien dagen mijn mond dicht en kwam haast vliegend thuis. Maar toen het dagelijkse leven begon, kon ik mij niet meer goed afsluiten voor alle prikkels in de wereld. Het is alsof ik mijzelf heb geopend en niet meer weet hoe ik mij kan sluiten. Als een blik tonijn dat je wegzet, sta ik momenteel in de koelkast.

About the author

Willem Meester woont met zijn vrouw en twee dochters in Schagen en is naast schrijver, meester op een basisschool. Willem ziet zich zelf als een student van het leven. Hij probeert het leven te begrijpen. Om hier meer richting aan te kunnen geven werd schrijven zijn uitlaatklep. Op zijn website willemmeester.nl schrijft hij al enige tijd over zijn leven. Het zijn pogingen om antwoorden te vinden. Alleen, is er in een wereld waarin er geen juiste en foute antwoorden zijn wel een antwoord te vinden?

Reviews

2018-06-08 14:32:34 | By: Robin Beudeker | Rating:
Mooie teksten. Ik denk dat iedereen zich zelf wel herkent in de verhalen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het poëziealbum van een schatzoeker - Memoires van een vader, meester en idealist

Author:

Willem Meester

Category:

Stories

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-06-2018

ISBN:

978-94-022-4543-1 / 9789402245431

Price:

€ 18,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)