Zes weken met Loes - Hoe om te gaan met borderline, bewindvoering en zorg

Jan Kortsmit

Category: Novels
  • (1)

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bijna ieder mens is op zoek naar geluk met een ander. Loes leek het allemaal te hebben en te kunnen bieden: overweldigend, sexy, ondeugend, spannend, spiritueel, liefdevol, vertederend. Maar Loes biedt meer, veel meer: de donkere kanten van de persoonlijkheidsstoornis worden vanuit het oogpunt van een korte maar heftige relatie beschreven. De wervelstorm die "Loes" heet raakt alles en iedereen en zorgt ervoor dat de lezer een inkijk krijgt in de tedere maar ook verwoestende kracht die een persoonlijkheidsstoornis met zich mee kan brengen. Vooral voor degene die het aandurft om een relatie met haar aan te gaan.

From the book

Op de één of andere manier voelde ik dat het niet goed zat met Loes. Maar ik had ook met haar te doen. Een psychobui is geen kleinigheid. Dat kan soms flinke gevolgen hebben met een depressie tot gevolg. Ik wilde haar opmonteren. Iets waar ze heel blij van werd. Ze had me verteld dat Gucci haar lievelingsgeur was. Ze had er een proefflesje van gehad en waande zich een ware diva als ze het parfum droeg. Want zo’n topparfum draag je. Trek je aan. Het omarmt je. En de omstanders ook.

Ik wandelde met de getekende zorgovereenkomst onder mijn arm een bekende parfumeriezaak binnen. "En waar kan ik meneer mee helpen?" Een opgedofte man keek me aan en schatte me goed in, op zoek naar iets duurs. "Euhh, ja ik zoek een parfum van Gucci, maar ik weet niet precies welke naam". Ik zag een glinstering in de ogen van de verkoper. "Weet u misschien hoe de fles eruitziet?". Opeens schoot me een naam te binnen. "Aaahhh, meneer, meneer, maar dat is geen Gucci, nee, nee, nee"...hij hief een vinger op als een strenge schoolmeester. Zijn vlinderstrikje bewoog mee. "Meneer bedoelt dit merk, met deze parfum, hééél uitzonderlijk".

Duidelijk in zijn nopjes liet hij mij een flesje zien, 40 ml. Het beeldmerk kwam me inderdaad bekend voor. "Ja ik geloof dat dit het is", probeerde ik. "Aaaahhh, uw vrouw heeft een uitstekende smaak, meneer, uitstékend!" Hij pakte twee flesjes, één van 40 ml en eentje van 100ml. Hij bedoelde eigenlijk te zeggen dat mevrouw een dure smaak heeft, want hij vroeg mij fluisterend of ik wel wist om welke bedragen het zou gaan. Het flesje van 40 ml kostte 200 euro. "U bent een dief van uw portemonnee als u niet het flesje van 100 ml neemt, want dat kost slechts 40 euro meer, meneer", meldde de verkoper en hij keek er beleefd bij.

About the author

De schrijver die de alias Jan Kortsmit heeft aangenomen is geboren in 1964 en woont in een middelgrote stad in Nederland. Hij runt een zorginstelling en komt zodoende regelmatig in contact met mensen die hulp nodig hebben in de vorm van persoonlijke begeleiding. Op deze wijze wil hij laten zien wat een persoonlijkheidsstoornis met een 'normaal' mens doet, mede gestoeld op ervaringen uit de praktijk. Misschien dat mensen zichzelf of hun partner herkennen in dit verhaal en tijdig een hulpvraag ontwikkelen.

Reviews

2018-12-24 19:41:23 | By: Marianne | Rating:
Goed boek, zeer prettige manier van schrijven ook. Daarnaast geeft het een erg goed beeld van een vorm van het borderline-syndroom. Ik heb dit boek als zeer nuttig ervaren.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zes weken met Loes - Hoe om te gaan met borderline, bewindvoering en zorg

Author:

Jan Kortsmit

Category:

Novels

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-11-2018

ISBN:

978-94-0224-690-2 / 9789402246902

Price:

€ 21,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)