Uit de zwartlederen koffer

Jeroen Rook

Categorie: Verhalen
  • (1)

€ 18,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Heeft u ook onverwezenlijkte dromen? Denkt u ook weleens buiten de lijntjes, van wat eigenlijk netjes zou zijn? Uit de zwartlederen koffer is een bundel met uiteenlopende verhalen van velerlei gading: diverse intriges en ambities wisselen elkaar af in dit verzamelde werk. Uit de zwartlederen koffer is de debuutbundel van Jeroen Dirk Rook, een bundel met verhalen van een man van middelbare leeftijd die inzag dat zijn ambities en zijn dagelijkse werk elkaar niet volledig ondersteunden. Zijn diepe passie riep en hij besloot zijn hart te volgen. In zijn verhalen komt dit thema duidelijk terug. Andere thema’s in dit werk zijn de liefde, verliefdheid, erkenningsdrang en schuldgevoel. Volg je je hart of doe je wat er van je verlangd wordt ... ?

Uit het boek

Onder mijn voeten ontvouwde zich een wapengekletter, terwijl ik richting het mooie vrijstaande huis liep. Het knisperen van het grindpad kwam me bekend voor. Het deed me denken aan het bezoek als kind aan ‘De Huisarts’: de man die je in vijf minuten kon veranderen van een bijna stervende persoon in iemand die zich eigenlijk best wel goed voelde. Vaak waren de geruststellende woorden van dit dorpsicoon al genoeg om je beter te laten voelen. Je had pas echt pech als je je al goed voelde terwijl je het grindpad op bewoog richting het finale doktersoordeel. Dan kwam het gevoel van schuld dat dit bezoek misschien toch niet nodig was geweest.
Deze keer was het geen dokter die ik kwam bezoeken, maar het doel was in feite toch hetzelfde: me beter voelen dan voordat ik het grindpad had overwonnen. Bij de deur las ik het bordje: De Vries en Sanders Notarissen en partners. Het deurportaal was indrukwekkend te noemen, een groene verbrede deur met een gouden deurknop die ogenschijnlijk vanmorgen nog gepoetst was. Je kon wel zien waar het geld zat. Eigenlijk had ik hier eerder willen zitten, bedacht ik me, maar de gedachte vulde direct mijn wangen met schaamte.
‘Van Vleuten! Ik heb een afspraak om tien uur’, zei ik zo zelfverzekerd mogelijk, alsof ik dit dagelijks deed.
Een mooie klassieke vrouw keek me onder haar brillenglazen door streng en doordringend aan.
‘Voor?’
‘Voor de erven van Hans, ik bedoel van Frederik Du Ramonée.’
‘Frederik du Ramonée … Frederik. Ja, ik heb hem gevonden. Gaat u maar zitten. De heer De Vries komt zo bij u.’

Over de auteur

Jeroen Dirk Rook genoot zijn jeugd in het onbezorgde rijke Baarn. Als tiener schreef hij vele gedichten en verhalen, iets waar hij in de rest van zijn leven nooit mee stopte. Hij ging studeren aan de TU in Delft, maar dat bleek geen succes. Na wat omzwervingen als hotelportier en hondenbelastinginspecteur werd hij rond zijn drieëntwintigste cameraman voor de televisie: een beroep dat een deel van zijn passies invulde. Er bleef echter dat ene stukje dat wilde dichten en schrijven. Nu, op middelbare leeftijd, vindt hij het tijd om zijn creatieve koffer te openen voor een breder publiek.

Reviews

2018-06-05 20:27:38 | Door: Annemiek | Waardering:
Prachtige verhalen. Leest lekker weg. Een aanrader.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Uit de zwartlederen koffer

Auteur:

Jeroen Rook

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

134

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

01-06-2018

ISBN:

978-94-0224-558-5 / 9789402245585

Vaste prijs:

€ 18,50

Waardering:

  • (1)