De cargo-mix

Frieda Goovaerts

Category: Thrillers
  • (3)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vaar mee met De cargo-mix van Antwerpen naar de Caraïben. Lach en ween met de ratjetoe passanten tot Olly, de maître d’ hotel verdwijnt. Een moord? Een ongeluk? Niemand die het weet. Het onderzoek brengt je tot in het zwoele, erotische Point à Pitre. Eén iemand heeft de sleutel tot het mysterie op zak, maar past die sleutel wél? En dan steekt er een storm op en blijken er nog meer slachtoffers te zijn gevallen! Trossen los, we zijn ermee weg!

From the book

Hij bekeek haar rugkant, sinds hij haar kende was ze zeker tien kilo verzwaard. Waar hij op gekickt had, was niet meer, haar jeugdigheid, haar puurheid, haar hupsheid, dat was weg, voorgoed. Hij had gezien hoe de jaren aan haar lichaam hadden geknabbeld, hoe de tijd haar strakke buik had verminkt en hoe haar feromonen hem uiteindelijk niet meer konden prikkelen. Maar daar was het niet bij gebleven, emotioneel, verbaal en karakterieel was ze precies een ander mens geworden, een alien, een Xantippe, een Medusa, hij vond er niet direct de juiste benaming voor.
Hij schikte zich breeduit in het krappe bed en bekeek het plafond. De hele kajuit leek te draaien en te keren alsof hij dronken was. Het toilet dat hij Tiny hoorde doortrekken maakte meer decibels dan de furie buiten en dat was op zich een goed teken. Dat wilde zeggen dat de storm in kracht afnam en het ergste leed nu wel geleden was. Hij rekte zich vergenoegd uit, het zou allemaal wel in orde komen. Aan elk noodweer komt een einde, ook aan het mijne dacht hij.

About the author

Frieda Goovaerts maakte zelf meermaals de oversteek per vrachtschip naar de Franse Overzeese Gebieden. Een privé voorval gaf uiteindelijk de boost voor dit fictieverhaal.  Frieda introduceert Gladys, een gepensioneerde zestiger, een taaie tante die als een pseudo commandant iedereen de les leest maar toch haar hart op de juiste plaats draagt.  Frieda is zelf gepensioneerd, is gelukkig getrouwd en heeft drie geweldige dochters en drie fantastische kleinkinderen.

Reviews

2018-08-03 17:29:49 | By: Martine Vandenbroucke | Rating:
Proficiat met je boek en zoals beloofd vind je hier mijn bevindingen. 'k Heb het in bijna één stuk verorberd. Het leest als een trein en alsof je er zelf bij bent (in de boot dan hé) maw het leest vlot, is spannend. Het verhaal is doorleefd en mooi opgebouwd. Het blijft boeiend tot het laatste moment. De personages zijn zó uit het leven gegrepen, met al hun kleine kantjes en ook hun positieve daden waartoe mensen in staat zijn; Ik heb genoten van de rijke woordenschat en je maritieme achtergrondkennis. Je hebt me laten meegaan in je avontuur dat de dagdagelijkse realiteit doorbreekt en de mens laat dromen zodat we zoeken naar dat "ietsje" meer en ons laten verleiden tot reizen en avontuur.

2018-07-28 16:22:08 | By: Meinen Josée | Rating:
Normaal lees ik dit genre nooit, maar ja, Frieda is niet de eerste de beste : een straffe madam die als 70-plusser zomaar een knaller van een (debuut) boek schrijft ! Ik heb veel plezier beleefd aan de heldere, soms hilarische typebeschrijvingen. Spanning en grappig wisselden elkaar mooi af en de zeker niet voorspelbare oplossing van het misdrijf konden me ook bekoren. Gefeliciteerd, Frieda, ik kijk uit naar je volgende boek !

2018-07-10 17:48:05 | By: Janssens Ludo | Rating:
Boek om in één ruk uit te lezen, als je mee wilt varen op het ritme van de Marie. Door met korte stukjes telkens van 't een op 't ander te springen moet je alert blijven, en wil je zo vlug mogelijk weten wat er volgt. Dikke proficiat voor een debuut boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De cargo-mix

Author:

Frieda Goovaerts

Category:

Thrillers

Number of pages:

198

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-06-2018

ISBN:

978-94-0224-590-5 / 9789402245905

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (3)