Een tweede thuis voor Tim & Tess - Voorleesboek voor jonge kinderen rondom scheiding

Bea van der Meulen en Marit Geurts

Category: Children books
  • (2)

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een scheiding van ouders is voor kinderen, van alle leeftijden, een heftige gebeurtenis. Naast verdriet, boosheid en onzekerheid kunnen schuldgevoelens en (onterechte) hoop kinderen behoorlijk in de weg zitten. Deze gevoelens kunnen wij helaas niet bij ze wegnemen, maar we kunnen ze wel helpen om een weg te vinden in dit proces.

Een tweede thuis voor Tim en Tess geeft op een kinderlijke en makkelijk te volgen manier weer wat er gebeurt. Vanaf het prille begin waarin papa en mama verliefd werden en niets liever wilden dan samen een gezin te starten. Tot het moment dat papa en mama, na veel proberen, moesten erkennen dat ze te verschillend zijn om hun leven verder samen te delen.

From the book

Tim en Tess hebben zoveel plezier dat ze niet in de gaten hebben dat hun vader steeds vaker in het bos is en niet meer aan de waterkant. En hun moeder is bijna niet meer aan de waterkant, maar zwemt meer en meer in de diepe oceaan.

Tim en Tess

About the authors

Bea van der Meulen en Marit Geurts zijn Buuf & Boek; twee buurvrouwen en moeders die de handen ineen hebben geslagen om een (voorlees)boek voor jonge kinderen uit te brengen dat kinderen helpt om te gaan met de scheiding van hun ouders. Bea is een alleenstaande moeder en heeft dit verhaal aan haar zoon verteld ten tijde van de scheiding. Marit is gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen en heeft de illustraties bij het verhaal gemaakt. Dit boek is een vertaling van het originele verhaal “The Turtle Story” van auteur Jan Johnston.

Reviews

2020-11-12 17:59:38 | By: Saskia | Rating:
Goed verhaal, passend voor kleine kinderen ik een scheidings situatie. Mijn peuter pakt het boekje er vaak bij. Jammer is dat het een kwetsbaar boekje met dunne kaft is, een steviger boek zou voor kleine kinderen passender zijn.

2019-02-08 12:06:54 | By: Jan | Rating:
Boekje kado gedaan aan mijn dochter die met kleine kinderen werkt. Ze was onder de indruk van het verhaal en ziet de meerwaarde om het in haar werk te gebruiken.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een tweede thuis voor Tim & Tess - Voorleesboek voor jonge kinderen rondom scheiding

Authors:

Bea van der Meulen en Marit Geurts

Category:

Children books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

22-06-2018

ISBN:

978-94-022-4601-8 / 9789402246018

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)