De weg kwijt

Rein Akkermans

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Anne is 17 jaar als ze haar beide ouders verliest. Voor verdriet is er geen plaats, ze heeft de zorg voor haar broertjes. Ogenschijnlijk lukt het Anne goed en blijft ze zelf overeind. Maar tot welke prijs? De eerste barsten in haar privé-leven verschijnen al vrij snel, maar nooit ligt het aan haar. Langzaam vervreemdt zij van zichzelf en de wereld van haar. Steeds meer staat ze er alleen voor. Als de mogelijkheid zich voordoet aan een kookwedstrijd mee te doen, waagt ze haar kans: kan ze zichzelf terugvinden en haar vriend weer voor zich winnen?

Uit het boek

Achter me hoor ik met een plof de post op de mat vallen. Wat nu weer? Ik heb nu andere dingen aan mijn kop. Niet dat ik daar om gevraagd heb, maar dat stomme broertje van mij.
Zit ik laatst rustig op de bank een boek te lezen, komt hij opeens de trap af gedenderd, stralend van oor tot oor.
‘Anne, je raadt nooit wat ik net voor je gedaan heb?’
Ik leg het boek neer.
‘Ik heb je opgegeven voor "Treffen in de keuken". Goed, hè!’ Ik til mijn hand op om uit te halen, maar zie net op tijd dat hij iets te ver van me afstaat.
‘Hoe haal je het in je stomme kop. Gaat het wel goed met jou daar boven?’ Dit is duidelijk niet de reactie die hij verwacht heeft. Beteuterd doet hij een stapje achteruit.
‘Maar jij kookt altijd zo lekker en gisteren nog, toen we samen naar "Treffen in de keuken" keken, zei je nog dat je het zo leuk vindt.’
‘En jij vindt dan dat het je het recht geeft … ’ Ik sta nu op en stomp hem net even iets te hard tegen zijn schouder.
‘Flik me dat niet nog een keer, jongen! Begrepen?!’

En nu zit ik met de gebakken peren, want de tijd begint te dringen; zaterdag sta ik in de finale en moet ik twee eigen gerechten voor de jury bereiden. Nu ik zover ben, wil ik winnen ook. Waar was ik mee bezig?
Mijn hoofd loopt over. Ik sluit mijn ogen, haal diep adem en laat mijn armen slap naast mijn lichaam hangen; verstand op nul en blik naar binnen. Inademen … en weer uitademen … Een concentratie-oefening van de examentraining op school.
O ja, ik weet het weer, ik hoorde een plof in de gang. Vast de post. Nu pap en mamma er niet zijn, is dat ook mijn zorg. Klotezooi!

Over de auteur

Rein Akkermans (1951) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Algemene Taalwetenschappen in Nijmegen. In 2014 debuteerde hij met zijn roman Baas boven baas. Naast romans publiceerde hij ook een aantal toneelstukken. Schrijven is een passie van hem, net als koken en golfen. Elementen die ook terugkeren in zijn werk.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De weg kwijt

Auteur:

Rein Akkermans

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

208

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

25-05-2018

ISBN:

978-94-0224-544-8 / 9789402245448

Vaste prijs:

€ 20,49