Zielsgelukkig met mijn kanker - een pleidooi voor medische én alternatieve zorg

Marieke Krutzen-Schram

Category: Health

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bij Marieke werd buikvlieskanker ontdekt. Zij bespreekt in dit boek, van dag tot dag, haar proces vanaf de diagnose op een persoonlijke wijze. Hierdoor ontstaat meteen een band met haar als persoon. Marieke heeft een verfrissend nuchtere blik op het proces. Zij weet een inspirerende boodschap van liefde, acceptatie en persoonlijke groei over te brengen op een toegankelijke en opbouwende wijze. Zij geeft een boodschap mee die voor een ieder die worstelt met een ziekte relevant is. Haar twijfels en onzekerheden zijn op een prachtige wijze verwoord. Iedere dag sluit zij af met een motto. Zij geeft hiermee woord aan de vele kanten van een ziekteproces. Een boek vol moed en optimisme.

“De geest is sterker dan het lichaam. Dat is wat ik ervaren heb.
‘Zielsgelukkig met mijn kanker’ helpt jou bij het nadenken over de keuzes die je hebt.
Wat je ook kiest, wel of niet behandelen, chemo, bestraling, alternatief of experimenteel, het is allemaal goed, als het maar jouw keuze is.
Ik ben blij dat ik het kon en dat ik het deed.
En als ik het kan, kun jij het ook.“

From the book

Zo mopperig als ik gisteren wakker werd, zo blij ben ik vanmorgen uit bed gestapt. Niets is de laatste tijd zo veranderlijk als mijn humeur. “Von himmelhoch jaugzend bis zum tode betrübt”, riep mijn vader regelmatig.
Blijkbaar had ik dit als kind ook al. Nu ik volop in mijn herstelfase zit ben ik veel alerter op wat ik voel en denk. Veel bewuster. Voor ik ontdekte dat ik ziek was denderde ik maar door. Somber voelen? Geen tijd!
Verdrietig voelen? Geen tijd! Blijven lachen en gaan! Niet slim. Al die verschillende emoties horen ook bij het leven. Ik ben er destijds niet bewust voor weggelopen maar vond het, vanwege mijn drukke agenda, vooral lastig. Dus hup, negeren en doorgaan. Nu ik zeeën van tijd ervaar, niets hoeft en niets moet, komen verschillende emoties bij me binnen. “Kijk ernaar en glimlach”, zei een van mijn leraren altijd. Dat doe ik nu heel bewust en er komt van alles voorbij. Soms schrik ik van de heftigheid van bijvoorbeeld 'oud zeer' dat om een hoekje komt kijken. Kijken en glimlachen helpt me enorm. Het is soms alsof mijn leven als een film voorbij komt. Mooie en minder mooie dingen. Ik kijk ernaar en glimlach. Als ik dat doe plopt zo'n emotievolle herinnering weg. Ik heb een hoop goed gedaan maar veel had ik beter anders kunnen doen.
Het is. Het voelt als opruimen en hoort bij de fase waar ik nu midden in zit. Toch wel mooi, zo'n opruimfase. Op een bepaalde manier geniet ik er ook van. Hoe pijnlijk of lastig het soms ook is om zo terug te kijken en opnieuw te ervaren. Opgeruimd staat netjes! Bijzonder bijzonder hoor, herstellen.
Mijn denkstand voor vandaag is: “Kijken en glimlachen.”

About the author

Marieke Krutzen-Schram (1955) kreeg de diagnose kanker en haar wereld stortte in. Toekomstbeelden met haar lief, haar kinderen en kleinkinderen vielen weg. De angst om dood te gaan kwam in alle heftigheid naar boven. Zij heeft, om te kunnen genezen, zowel reguliere als alternatieve behandelingen gevolgd. Zelfreflectie gaf haar meerdere inzichten. Emotionele ballast werd opgeruimd en haar weerstand tegen haar ziekte omgebogen naar acceptatie.
Marieke behoudt een rotsvast vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van haar lichaam. Haar positieve instelling deed de rest. ‘Ik wil niet dood’ voelt anders dan ‘Ik wil leven!’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zielsgelukkig met mijn kanker - een pleidooi voor medische én alternatieve zorg

Author:

Marieke Krutzen-Schram

Category:

Health

Number of pages:

232

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-06-2019

ISBN:

978-94-6389-116-5 / 9789463891165

Price:

€ 21,50

Language

Dutch