Dag vlinder

Jil Mandemaker

Category: Young Adult

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mara lijkt eindelijk over de dood van haar vriendin heen te zijn en haar leven weer op te pakken, totdat er haat bij komt kijken. Mara is op zoek naar zichzelf, maar haar vijand geeft haar daar weinig tijd voor. Mara raakt verstrengeld in drama’s en raakt zichzelf kwijt. Overleeft ze het einde überhaupt wel?

From the book

Ik doe de deur open en zie Mees voor de open kelder deur zitten. ‘Mees! Wat is er gebeurd?’, vraag ik. Mees huilt en snikt: ‘Ze zijn dood! Dood!’ Ik duw wat stoelen aan de kant en ren naar zijn ouders. Ze kijken dof uit hun ogen en liggen in een plasje bloed. ‘Mees, wat heb je gedaan?’ Ik probeer rustig te blijven, maar het idee dat twee mensen daar in hun eigen kelder liggen te rotten, freaks me out. Mees gaat in een foetushouding op de grond liggen. ‘Ik ben een moordenaar, Mara, ik ben een moordenaar!’ Hij huilt. ‘Mees’, zeg ik, ‘denk na! Je hebt ze alleen maar opgesloten in de kelder! Ze kunnen niet doodbloeden van een kelder.’ Ik trek aan mijn haren. Wat moeten we nu doen? De politie bellen? Dan gaat Mees sowieso de cel in, maar wat anders? En heeft hij zijn ouders misschien wel neergestoken? ‘Weet je zeker dat je ze niet hebt vermoord?’, vraag ik. ‘Anders bel ik nu de politie.’ Ik pak een stok achter de oude houtkachel vandaan en richt hem op Mees. ‘Wie ben jij?’, vraag ik. ‘Ik heb geen idee wie je bent, Mees, je komt na een jaar of twee weer terug en heel toevallig zijn je ouders opeens dood? Wil je mij betrekken in je problemen? Mooi niet Mees Vlader, mooi niet!’ Ik gooi de stok richting Mees en ren zijn huis uit. Door het bos, over de stoep, en weer naar huis. Ik ren naar boven en huil mezelf in slaap, er zit een moordenaar achter me aan, en hij wil vrienden met me zijn.

About the author

Jil Mandemaker (2003) woont in Kolhorn samen met haar ouders en haar broer en zus. Schrijven is altijd een hobby van Jil geweest en ze besloot er ook echt iets mee te doen in groep 6. Jil schreef samen met een vriendin het boek ‘Ruby’. Nu ze in de tweede klas van het gymnasium zit, pakt ze het schrijven van verhalen weer op met een vervolg op haar eerdere boek. Door te schrijven kan Jil haar creativiteit uiten en even uit de echte wereld stappen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dag vlinder

Author:

Jil Mandemaker

Category:

Young Adult

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

06-07-2018

ISBN:

978-94-0224-620-9 / 9789402246209

Price:

€ 17,49

Language

Dutch