Dwars door de Duisternis - Een spannende, spirituele zoektocht naar persoonlijke zingeving

Johan van Breugel

Categorie: Thrillers
  • (1)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In Dwars door de Duisternis wordt Dave overstroomt door financiële en emotionele problemen. Hij twijfelt aan alles, met name aan zichzelf. Wat heeft zijn leven nu nog voor nut? Dan komt er vanuit onverwachte hoek hulp.

Het wordt hem duidelijk dat er een onzichtbare wereld, door de zichtbare wereld heen verweven is. Dave komt in aanraking met deze wereld en gaat op zoek naar zingeving. Door een spannende reis komt hij steeds meer te weten over de geestelijke wereld. Steeds dieper gaat hij de duisternis in. De vrijheid lijkt hem ontnomen te worden. Is het meer dan beïnvloeding? Is er nog uitkomst?

Uit het boek

Nu loopt hij op het dak van een kantoorgebouw, de wind blaast door zijn haren en laat zijn pyjama bol staan. Kippenvel staat op zijn armen en Dave voelt ogen in zijn rug branden. Hij begint te rillen terwijl een schaduw over hem heen schuift. Hij draait zich om en kijkt in rode ogen waar niets dan haat in te lezen is. Dave valt achterover en probeert achteruit te krabbelen. Tot hij aan de rand van het gebouw komt en niet verder kan.
De gedaante met de rode ogen is groot, groter dan een mens. Hij is donkerbruin afgewisseld met zwart gekleurd en zijn huid is leerachtig. Zijn kop is lelijk, maar angstaanjagend en de handen hebben meer weg van klauwen, zijn stem klinkt meer als een diep gegrom. "Hah… nu ben je van mij", zijn stem is diep en vol, dieper dan in zijn vorige droom, maar Dave herkent de stem.
Dave probeert zich om te draaien om op te kunnen staan en te vluchten, maar hij merkt dat geen van zijn spieren luisteren, hij is machteloos.
"Dave, je bent zwak, je hebt gefaald en je bent anderen en jezelf alleen tot last. Je bent waardeloos!", zegt de duistere figuur op snelle toon, hij lijkt haast te hebben, alsof zijn tijd beperkt is.
"Hoeveel levens moeten er nog kapot voordat je snapt dat je er beter een einde aan kan maken?", bijt de gedaante hem toe. Elke vezel in Dave krimpt ineen, de woorden raken hem waar hij op het moment al zo zwak is. Nog even probeert Dave zich tegen zijn emoties te verzetten, maar verliest en begint weer overweldigend te huilen.
"Je hebt gelijk… ik ben waardeloos…", krijst hij, terwijl hij zichzelf volledig de duisternis in voelt glijden.
"Tijd voor de makkelijkste weg uit je problemen Dave, spring", zegt de duistere gedaante en hij wijst naar de rand van het gebouw. Dave gaat staan en werpt zich naar beneden, tijdens de val voelt hij al zijn angst en pijn wegvloeien, het voelt goed. Er is vrede.

Over de auteur

Johan van Breugel is geboren op vrijdag de dertiende in het jaar 1986. Al vanaf jonge leeftijd is hij gedreven in het verzinnen van verhalen. Als kleine jongen van 8 jaar was hij al eens begonnen aan een boek. Nu als volwassene is de droom uitgekomen en ligt er een schitterend debuut.

Reviews

2018-07-18 12:21:44 | Door: Marijke | Waardering:
Een geweldig, spannend boek om in 1 adem uit te lezen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Dwars door de Duisternis - Een spannende, spirituele zoektocht naar persoonlijke zingeving

Auteur:

Johan van Breugel

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

190

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

13-07-2018

ISBN:

978-94-0224-636-0 / 9789402246360

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)