Lonkend leven - eten, drinken en vrolijk zijn

Wim van der Knaap

Category: Religion

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek tracht in 14 hoofdstukken weer te geven waar een ieder mee wordt geconfronteerd. Onze levensuitdagingen en ons droevig ‘(s)lot.’ Beschouwingen over het ‘volle genieten’ te midden van de kortheid van ons leven. Wim van der Knaap schrijft over dat grootse dat wij mensen zijn met een doel en een ‘levenszin’. Dat wij op aarde zijn en deel uitmaken van deze wondervolle schepping. Velen voor mij hebben hier over geschreven en het leek mij goed om vanuit mijn perceptie hier een boekje aan toe te voegen. Temidden van alle levensraadsels moet er ‘iets’ zijn dat de mens staande houdt. Hoofdstuk 11 sluit ik met een uitroep van koning Hiskia: “De levenden, de levenden, hij/zij looft U”, waarbij onze aardse betrekkelijkheid te midden van vreugde, lijden en verdriet in een ongekend perspectief wordt gesteld als het meerdere boven al het aardse.

From the book

‘Maak Amerika groot in de wereld,’ zo roept president Trump keer op keer. Ja, maar met wat? Met een bloeiende economie? Is dat het geheim voor geluk en liefde en afwezigheid van oorlog. De verhoging van de importtarieven op staal kan zomaar een nieuwe (handels)oorlog ontketenen en met verplaatsing van de werkloosheid schieten we mondiaal gezien ook niet op. De geschiedenis leert ons, dat de wereld in alle eeuwen gebukt ging en gaat onder geweld en de gevolgen daarvan. Daarvoor hoeven we de boeken maar op te slaan over een ver verleden, recente geschiedenissen en het heden. Het paradijs vinden we hier op aarde niet, moeten we constateren. We zoeken daar wel naar, het is een basisverlangen bij ons om in schoonheid en harmonie te leven, maar vroeg of laat zien we dit als een onmogelijkheid. Er is een breuk tussen ons en al wat schoon en perfect is. Hiervan wordt de mens moedeloos en neerslachtig. Hij is toch mens, bijna goddelijk, hij is toch de alleskunner, de ordeschepper, hij is toch tot geweldige dingen in staat? Machtige prestaties en dan zomaar onvermogen in zijn leven? De mens gaat naar de maan, hij kan dieren klonen en dadelijk mensen, hij heeft zich de embryo’s toegeëigend voor experimenteel onderzoek. Geen terrein van wetenschap en techniek is haast onbetreden en dan toch niet komen op de hoogste trap van de ladder. Dat is slikken. Dat hakt er in, zoals we dat nu zeggen, dat komt binnen. Dat wil je niet en moet je niet willen, dus meer onderzoek in de vooruitgang! Maar wat er niet in zit komt er ook niet uit. Zo’n waarheid is misschien wel te gemakkelijk, maar het ontbrekende kan niet geteld worden, zo leerde ons koning Salomo.

About the author

Wim van der Knaap is in 1950 te Voorburg geboren, is nogal honkvast, woont met zijn vrouw reeds 34 jaar tegenover zijn geboortehuis en is daarmee de oudste bewoner van de straat. In zijn leven was hij beëdigd makelaar-taxateur met een eigen kantoor in het Haagse Bezuidenhout. Zij kregen drie kinderen en 7 kleinkinderen. Dit boekje draagt hij dan ook aan hen op, omdat er eens een tijd zal komen dat zij nieuwsgierig zijn geworden, naar de gedachten van pa en grootpappa over het ‘leven en lot’ van ons menszijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lonkend leven - eten, drinken en vrolijk zijn

Author:

Wim van der Knaap

Category:

Religion

Number of pages:

96

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

14-09-2018

ISBN:

978-94-0224-748-0 / 9789402247480

Price:

€ 15,50

Language

Dutch