Een Nieuw Testament - De Pelgrimsreis naar een verloren Paradijs

Ramon C. Manjula

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De droomvakantie van vier jongvolwassenen valt in het water als hun vakantie in Alanya nietsvermoedend het epicentrum van een terroristisch oord blijkt te zijn. Een Islamitische terreurgroepering Al-Mahdi wil het christendom voorgoed vernietigen en streven zij naar de Eenheid van God. Dan vinden de vier jongvolwassenen een mysterieuze brief in hun hotelkamer die hen naar het hart van het Heilige Land roept: Jeruzalem. Wie zit er achter deze mysterieuze brief en zijn zij wel veilig? Geholpen door de vrijmoedigheid van mensen om hen heen, lijkt deze speurtocht in Jeruzalem door een labyrint van wegen, op zoek naar de feiten, wel een voorbestemde pelgrimstocht. Het lijkt erop dat zij uitverkorenen zijn voor deze meest enigmatische gebeurtenis, die in eerste instantie meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

From the book

Het is mooi weer in Jeruzalem en je krijgt het gevoel dat er ook hier altijd wel mensen op straat zijn. Een mooie stad, die door de eeuwen heen wel wat gemoderniseerd is, maar de stad is nog steeds behoorlijk oud. En de fikse littekens die de stad door de eeuwen heen heeft moeten oplopen, maken de stad toch ook wel charismatisch.
Terwijl Anoushka terugkomt en weer gaat zitten, geeft zij Sophia een blik met betrekking tot de leuke jongeman aan het tafeltje.
“Kijk, die man komt onze richting op gelopen,” sist Sophia tegen Anoushka. En Anoushka kijkt snel zijn richting op.
“Dat is een leuke man. Die gaat meteen op zijn doel af,” zegt Sophia.
“Hello,” zegt hij nu, en zij zeggen hem alle drie gedag. “Are you waiting for someone?” vraagt de jongeman.
Anoushka heeft hem natuurlijk al beter gezien, toen zij langs zijn tafeltje liep, en ze weet nu even niet, wat zij moet zeggen. Wel voelt zij intuïtief aan, dat haar flirt gezien is. Maar of hij nu degene is, waar ze op wachten?
“Nou, Nous, zeg eens wat,” en Sophia lacht nu even plagend naar Anoushka. Dat kreeg zij nog even terug van de keer daarvoor, met betrekking tot Amal.
“Oh, jullie spreken Nederlands!”
Op dat moment voelt Anoushka even de vlinders, die door haar heen fladderen, uiteen spatten door de schrik. Dít had zij niet verwacht. En ze klapt nu even totaal dicht. Ook Sophia en Amal weten even niets te zeggen.
“Hai, ik ben Michaël.”
Michaël heeft wat donker haar en een lichte stoppeltjesbaard, maar zeker geen onverzorgd uiterlijk. Hij vraagt nogmaals of zij op iemand wachten.
“Ja, wij moeten in dit restaurant wachten, maar wij weten niet op wie of wat.”
“Hebben jullie misschien ook een brief gekregen?”
Anoushka is zeer verbaasd en zegt dat zij deze inderdaad hebben ontvangen. De brief ligt voor Anoushka op tafel, zij pakt hem op en vouwt hem weer open.
“OK!” zegt Michaël verbaasd. “Ik heb er namelijk óók een ontvangen.”
“Maar jij hebt de brief dus niet gestuurd?” vraagt Sophia wat vertwijfeld.
Michaël antwoordt ontkennend.

About the author

Ramon C. Manjula (1984) begon uit interesse aan een (spirituele) zoektocht naar de waarheid. Wat betekent het leven, wie of wat is God, en wat is ‘Waarheid’? Door een bron geraadpleegd te hebben die vaak in de Westerse wereld aan de kant wordt gezet (de Heilige Koran), zag de schrijver meer Licht. Want wat zegt deze Heilige Koran, die er voor ons allemaal is, nu eigenlijk werkelijk over terreur? En wat zegt deze nu over ‘onze Westerse Jezus’?
Verbijsterende, merkwaardige en soms schokkende feiten komen aan het daglicht tijdens deze verbazingwekkende pelgrimstocht, op zoek naar de werkelijke aard en waarheid óver en áchter de persoon Jezus van Nazareth als; wijs man, Profeet, Messias en ‘Zoon van God’. Dit gaat gepaard in een roerige, maar realistische tijdslijn dat zich heden ten dage werkelijk voordoet in een wereld vol met wanorde. Zullen wij maar blijven aannemen wat ons verteld wordt, of gaan wij als publieke volk zelf nu eens aan de slag?
De schrijver probeert - in dit 1ste deel - met historische, mythologische en theologische feiten, verpakt in een thrillerverhaal en een vleugje van romance, deze naar de lezer toe te brengen en neemt de lezer mee in een zogeheten Pelgrimstocht.

Reviews



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Nieuw Testament - De Pelgrimsreis naar een verloren Paradijs

Author:

Ramon C. Manjula

Category:

Thrillers

Number of pages:

230

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-06-2020

ISBN:

978-94-6403-095-2 / 9789464030952

Price:

€ 21,50

Language

Dutch