Andermans huid - Vriendschap in Afrika

Anneke Grummel

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voordat ik op het vliegtuig naar Kenia stapte, wist ik niet dat ik wit was. Ik wist meer dan de meeste mensen over Afrika. Ik kon zien in de spiegel dat ik wit was, maar toch kende ik niet de complicaties en de betekenis daarvan. In de afgelopen jaren heb ik de zeer gedetailleerde dagboeken van mijn vijf maanden in een dorp in dit prachtige land omgezet in een verhaal. Ik heb, soms met schaamrood op de kaken, het meest eerlijke verhaal verteld van mijn tocht. Het boek is opgedragen aan mensen die inmiddels zijn overleden en van grote betekenis zijn voor de totstandkoming van dit boek. De mensen die waren zoals ik wil zijn.

From the book

Weer kijken tientallen ogen mij aan als ik zo nonchalant mogelijk de matatu in stap. Ik ben onderweg van het dorp naar de campus. De mannen voorin zitten half omgedraaid in hun voorbanken en gniffelen wat. Met mijn kont naar achteren creëer ik een zitplaats tussen de anderen. De lucht in de wagen is zo ongeveer afwezig, totaal ingenomen door de mensen. Mijn lichaam zit tussen twee zweterige lijven geperst. De achterste bank is mijn favoriete plaats. Het is dé plek waar men in ieder geval niet naar je staart als de matatu eenmaal rijdt. We hobbelen rustig verder onder het genot van de dagelijkse reggaetonen. Ik geniet. Mijn blik dwaalt af naar een jongetje dat aan de andere kant van de achterste bank zit. De huid van het gezicht van het jongetje is ooit verbrand. Als mijn ogen op zijn verschrompelde huidje rusten schrik ik een beetje. Hij schrikt ook van mij, waarschijnlijk door de kleur van mijn huid. Angstig kruipt hij tegen zijn moeder aan.

About the author

Anneke Grummel groeide op in Drenthe in een gezin met één oudere broer. Ze raakte geïnteresseerd in Afrika tijdens haar middelbare schoolperiode. Dat begon doordat zij een documentaire zag over het werk van de Zuid-Afrikaanse Waarheids-en Verzoeningscommissie. Binnen haar studie stelde zij politiek in Afrika centraal. Op haar 23e vertrok ze alleen naar Kenia. Gedetailleerde dagboeken zijn de basis voor dit persoonlijke verhaal. De ervaring in het dorp in Kenia omschrijft zij als: prachtig, vreselijk, geweldig, eenzaam, saai en spannend tegelijkertijd. Nu is Anneke 37, projectmanager, ze heeft een partner en samen hebben zij drie kleine kinderen.

Reviews

2019-01-16 16:18:51 | By: Margreet van Vossen | Rating:
Prima boek om te lezen als je zelf met Afrikanen te maken hebt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Andermans huid - Vriendschap in Afrika

Author:

Anneke Grummel

Category:

Biographies

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-07-2018

ISBN:

978-94-0224-647-6 / 9789402246476

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)