Levenswijsheid Deel 2 - Van illusie naar werkelijkheid. Van dualiteit naar eenheid.

Lucien M.Verkooijen

Category: Spirituality

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Levenswijsheid deel 2’ wijst ons een weg in de doolhof van het leven. Een weg die ons door zelfkennis naar de onvoorwaardelijke liefde voert. Hierin kunnen we eenheid ervaren en voelen dat alles goed is zoals het is. Wanneer we ons hiervoor openstellen kan het ons de inzichten en wijsheden schenken, waardoor nieuwe werelden zich aan ons kunnen openbaren. Wanneer we hebben geleerd los te laten wat we niet zijn en ons niet meer laten afleiden, maakt het ons vrij van andere wegen. We beseffen wat werkelijk waardevol is in het leven. We leren het onbegrijpelijke te begrijpen. Alles wordt zoveel gemakkelijker en lichter, wanneer we ons laten leiden door bewustzijn en de liefde in ons hart.

From the book

Innerlijke rijkdommen.

Mensen hebben vaak moeite om aan te geven wat ze als innerlijke rijkdommen zien. Ze zijn daar niet zo mee bezig. Wanneer we aan rijkdommen denken, verbinden we ons met de materiële rijkdommen die er natuurlijk ook zijn. Maar er zijn ook veel innerlijke rijkdommen waar we niet bewust van zijn, omdat we onszelf niet kennen en er daardoor weinig van afweten. De wereld leeft in de buitenwereld, waar alleen materie telt. De bewuste mens zal zijn rijkdommen niet buiten zichzelf maar in zichzelf zoeken. Hoe belangrijk is deze zoektocht en wat kunnen we er mee bereiken? Wat zijn innerlijke rijkdommen en wat hebben ze ons te bieden? Inzicht hierin is nodig om het op de juiste waarde te kunnen schatten. Uiterlijke rijkdom is tijdelijk en vergankelijk. We leven dan in een schijnwereld. Innerlijke rijkdommen maken ons bewust van onszelf, van wie we werkelijk zijn. We zijn dan met onze eigen werkelijkheid verbonden.

Innerlijke rijkdommen vertegenwoordigen hoge waarden in het leven. Wanneer we er ons mee verbinden, zal ons dat rust en vrede geven. Uiterlijke rijkdommen zullen ons de angst om te verliezen laten ervaren. Heel anders is het met innerlijke rijkdommen. Die kunnen we niet verliezen, ze zijn ons bezit. We hebben die ons eigen gemaakt. Laten we een aantal innerlijke rijkdommen op een rijtje zetten, waardoor we er een beter inzicht in krijgen. Eerlijkheid voorkomt dat we ons in bochten moeten wringen en ons om iets schuldig moeten voelen. Kracht is nodig om alles wat we tegenkomen in ons leven aan te kunnen. Het helpt ons steeds om uiteindelijk onszelf te vinden en te worden. Moed is nodig om de weg van het hart te volgen in een wereld waarin het ego regeert.
Doorzettingsvermogen is nodig om alle moeiten en weerstanden los te laten of te overstijgen. Serieus zijn geeft aan dat we onszelf serieus nemen en maakt het mogelijk dat we de juiste weg bewandelen. Helderheid van geest is nodig om de weg die we te gaan hebben te kunnen zien en de juiste keuzes te maken. Openstaan voor onszelf en het leven is nodig, zodat het leven naar ons toe kan komen. Geduld maakt dat we niet te veel of te snel willen, waardoor we in harmonie met het leven blijven. Vergeving naar onszelf en anderen maakt ons innerlijk vrij. Het willen vergeven is kracht. Mededogen maakt dat we openstaan voor mensen en het leven.

About the author

Lucien M. Verkooijen is een veelzijdig spiritueel leraar, therapeut en auteur. In dit boek beschrijft hij wat er mogelijk is wanneer we hebben geleerd onszelf te worden en te blijven. Het zijn onder inspiratie ontvangen bewustwordingen, die de lezer inzichten geven in de diepte van het leven. Alles is door hemzelf doorvoeld en doorleefd om het op de juiste manier over te kunnen dragen. Het maakt de lezer ervan bewust dat het leven zoveel meer te bieden heeft dan wij denken. Dit kan duidelijk worden wanneer wij onze overtuigingen loslaten en ons openstellen voor het leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Levenswijsheid Deel 2 - Van illusie naar werkelijkheid. Van dualiteit naar eenheid.

Author:

Lucien M.Verkooijen

Category:

Spirituality

Number of pages:

262

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

03-08-2018

ISBN:

978-94-022-4671-1 / 9789402246711

Price:

€ 22,50

Language

Dutch