Tot het einde van de tijd

Cristian Pielich

Category: Novels

€ 16,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sandro van Ligten is de tragikomische hoofdpersoon van deze eigentijdse roman die zich afspeelt in Haarlem en Amsterdam. Hij is dertig jaar en werkt als supervisor bij een klachtenafdeling voor mobiele telefonie. Als veredelde bijbaan en hobby neemt hij deel aan stand up comedy-shows en gedichtenwedstrijden. Sandro zoekt zijn heil in een relatie met gitaarlerares Tara, terwijl hij zijn verlangen naar collega Valerie niet uit zijn gedachten weet te bannen. Tot overmaat van ramp lijkt Sandro’s ontslag aanstaande en escaleert zijn leven op diverse fronten. Zal hij deze tegenslagen in het werk en in de liefde te boven kunnen komen?

From the book

Ik was op zoek naar een wc om mij te verschuilen. De coupés waren verlaten. Pas na de twaalfde coupé trof ik een toilet aan. Dit was op slot.
‘Ga weg, laat me met rust,’ hoorde ik Tara smeken vanachter de deur.
‘Tara, je moet nu opendoen, mijn leven staat op het spel.’
Als een bezetene bonkte ik op de deur. Er was geen reactie hoorbaar.
‘Tara, doe open, ze gaan me oppakken en dan krijg ik levenslang, maar ik ben onschuldig.’
Na een korte aanloop, beukte ik de toiletdeur open en belandde ik in de ballenbak van McDonald’s.
‘Hij moet hier ergens zijn,’ hoorde ik een donkere stem verderop zeggen. Ik verstopte mijn lichaam dieper onder de ballen. De knie van een jongetje dreunde tegen mijn voorhoofd. Met moeite smoorde ik mijn pijnkreet en hoorde ik hoe het knulletje overmand werd door een huilbui. Ik overwoog om de kleuter naar de grond te trekken en zijn mond af te dekken, maar ik bedacht me wat voor traumatische gevolgen dit zou kunnen hebben voor de rest van zijn leven.
Het leek me beter om uit het ballenbad op te rijzen en mijn achtervolgers te lijf te gaan. Tevergeefs zocht ik naar een pistool in de binnenzak van mijn jas. Plots hoorde ik brandsirenes. Ik ontwaakte.

About the author

"Ik werd geboren in 1975 in Buenos Aires. Tijdens mijn opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming in Amsterdam, verdiepte ik mij verder in de Nederlandse literatuur. Vanaf die periode was ik regelmatig te zien op literaire podia en sleepte ik diverse voordrachtprijzen in de wacht. Naast romanschrijver ben ik dichter, cabaretier, stand up comedian en manager van het organisatiebureau Playground Comedy. http://www.playgroundcomedy.nl/"

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tot het einde van de tijd

Author:

Cristian Pielich

Category:

Novels

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-07-2009

ISBN:

978-90-883-4965-2 / 9789088349652

Price:

€ 16,95

Language

Dutch