Snoer van herinneringen - Autobiografische verhalen uit het leven van een oud basisschooldirecteur

Leo Gosen

Category: Stories
  • (1)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Snoer van herinneringen is een poging van de schrijver om een beeld neer te zetten van een man die met al zijn beperkingen zijn kinderen, familie, vrienden en lezers wil tonen, dat iedereen en elke situatie bijzonder kan zijn, zowel in positieve als in negatieve zin. Zijn verhalen zijn autobiografisch en beschrijven personen, situaties en ontmoetingen, die hem gemaakt hebben tot wat hij nu is. Creatief en optimistisch. Iemand, die altijd wel weer iets positiefs weet te ontdekken in welke situatie dan ook.

From the book

Ik kneep mijn ogen dicht. Men zou het licht hier wel eens wat mogen dimmen. Ik zette mijn ogen op een kier en keek door mijn wimpers een zaal in. Ik zag een aantal wassenbeelden staan. Ik wilde er naartoe lopen, maar iets hield mij tegen. Ineens dreigde er een beeld op me te vallen. Ik probeerde achteruit te wijken, maar ook dat lukte me niet. Er hing een beeld tegen een bed en het begon tegen mij te praten. Het moest niet gekker worden. Ik kneep opnieuw mijn ogen dicht en dacht: "Ik doe net of ik niets hoor of zie, anders denken de mensen straks dat ik gek ben geworden". Ik bevond mij in een wassenbeeldenmuseum, maar wat deed ik hier eigenlijk? De pijn leek verdwenen. Ik greep naar mijn buik, maar ook dat lukte me niet. Toen ontdekte ik dat ik op een bed lag, terwijl mijn onderarmen waren vastgebonden. Ik bevond mij in een kamer en er zat iemand op mijn bed. "Weet u waar u bent?", vroeg de man. Ik keek schuchter om mij heen.

About the author

Leo Gosen is geboren op 14 maart 1944 in Den Haag. Na de middelbare school studeerde hij aan de Bisschoppelijke Kweekschool in Den Haag en Handvaardigheid aan de Katholieke Leergangen in Tilburg. Zijn drang om verhalen te vertellen en later te gaan schrijven heeft hij meegekregen van een man, die hij in zijn eerste verhaal beschrijft, opa Akkerman. Met deze bundel verhalen, gedichten en pentekeningen wil hij zijn veelzijdigheid aantonen en de lezer een paar ontspannen uren bezorgen.

Reviews

2018-09-23 14:05:56 | By: R.Haans | Rating:
Met het boek "Snoer van herinneringen" gunt Leo Gosen ons op een toegankelijke en soms humoristische wijze een kijkje in zijn leven. Een vondst vind ik de leuke gedichten en mooie tekeningen tussen de hoofdstukken. Indrukwekkend is het te lezen welke lichamelijke malheur Leo te boven is gekomen. Graag had ik meer wetenswaardigheden omtrent zijn onderwijspraktijk gelezen, hetgeen de tekst op de kaft van zijn boek immers suggereert. Al met al een boekje waard en plezierig om te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Snoer van herinneringen - Autobiografische verhalen uit het leven van een oud basisschooldirecteur

Author:

Leo Gosen

Category:

Stories

Number of pages:

118

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-07-2018

ISBN:

978-94-022-4634-6 / 9789402246346

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)