Voeten in de aarde

Thomas van Zeewijk Vink

Category: Young Adult

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het middeleeuwse Rhennum wordt geleid door buitenstaanders. Hun autoriteit is onrechtmatig verkregen en broos, maar in het dorpje Lovoten houden de mensen zich daar niet mee bezig. Totdat het een nieuwe jager krijgt: de jonge Bodwin, van wie niets bekend is behalve dat hij uit de stad komt. In Lovoten ontmoet hij Hugo, die hij aanneemt als zijn leerling. Bodwins jeugd lijkt ver weg als hij het dorp en zijn inwoners leert kennen. Maar zonder het te weten brengt hij Hugo en zijn eigen familie in groot gevaar. Als hun beider ware afkomst ontdekt wordt, worden de jongens meegesleurd in een hevige machtsstrijd tussen jong en oud, arm en rijk en de pen en het zwaard.

From the book

Ze hadden de Sint-Salvatorkerk bereikt. De zon, die bijna onder zou gaan, scheen recht op de groenige deur van de kerk. Die ging gemakkelijk open toen Fjotolf ertegenaan duwde. Aangezien hij had verwacht dat de deur vergrendeld of gebarricadeerd zou zijn, had hij er met zijn volle gewicht tegenaan geduwd. De deur gaf zo makkelijk mee, dat Fjotolf bijna de kerk in viel.
Bjørn volgde zijn vriend de kerk in. Er brandde weinig licht, maar de zon viel recht naar binnen door de geopende deuren.
De Sint Salvator bleek een forse zaalkerk te zijn, Bjørn schatte de ruimte op zeker twaalf bij achttien meter. Er waren enkele rijen kale bankjes neergezet, richting de ronde nis die op de oostelijke kant van de kerk lag. De meeste mensen moesten waarschijnlijk toch staan, dacht Bjørn, gezien de grote ruimte tussen de ingang en de achterste rij van de bankjes.
De muren waren van ruw steen, dat van kleur varieerde tussen lichtgrijs en bijna zwart. Enkele hoge ramen met glas-in-lood wierpen licht in allerlei bonte kleuren naar binnen. Voor Bjørn en Fjotolf was dit een uiting van hoogstaande bouwkunst: waar zij vandaan kwamen bezocht men staafkerken. Die waren slechts uit hout opgetrokken en bestonden uit één donkere, kleine zaal en eventueel een smalle omloop.
Er was niemand te zien in deze imposante zaal. Bjørn had van buiten al gezien dat de kerk groter was dan alleen deze ruimte, nu zag hij de deur die toegang bracht naar de aanbouw die hij al had gezien.
Bjørn liep eropaf af en trok aan de klink, maar deze deur zat wel op slot. Hij bonsde er een aantal keer hard tegenaan. Fjotolf ging vlak achter hem staan, zijn zwaard in zijn hand. Achter de deur klonken gehaaste voetstappen.
‘Wie is daar?’ vroeg een gedempte stem.
‘Bjørn, zoon van Bjørn, jarl van de Gewassen Beer.’ verklaarde Bjørn luid en gewichtig.
‘En wat komt hij doen?’ vroeg de stem.
‘Ik kom met de plaatselijke bisschop praten. Ik heb begrepen dat die hier moet zijn. Ik weet niet of je het hebt meegekregen, maar de stad is belegerd en ingenomen. Dat heb ík gedaan. Ik ben hier zojuist de baas geworden.’
Hij bedacht zich nog één ding om erbij te zeggen, iets waardoor deze man hem ongetwijfeld toegang zou verschaffen.
‘Ik ben de nieuwe arderik.’

About the author

Thomas (1998) is geboren in Amersfoort, waar hij ook opgroeit. Na het vwo gaat hij in 2016 studeren aan de Universiteit Utrecht. Met 'Voeten in de aarde' debuteert hij als auteur.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voeten in de aarde

Author:

Thomas van Zeewijk Vink

Category:

Young Adult

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-07-2018

ISBN:

978-94-0224-605-6 / 9789402246056

Price:

€ 20,49

Language

Dutch