Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van longontsteking naar rolstoel
Medische missers

Auteur

Hanna Visser

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit is het verhaal over de gevolgen van een medische misser. Hoewel het uniek is, is het tevens exemplarisch voor de verhalen van anderen die door een medische fout in een rolstoel belandden of anderszins in hun gezondheid werden benadeeld. De schrijfster neemt de lezer mee langs de lange weg van revalidatie en toont dankbaarheid voor goede en met toewijding gegeven hulp en begeleiding. Zij kritiseert de schandalige regeling dat een door een medische misser gedupeerde zelf moet aantonen dat die fout vermijdbaar en dus verwijtbaar is. De woede over de leugenachtige manier waarop zij door het ziekenhuismanagement behandeld werd, gaf de schrijfster de kracht de strijd met hen aan te gaan. Zij geeft in dit boek anderen die die energie niet hebben, mede een stem.

Over de auteur

Hanna Visser (pseudoniem), geboren in 1942, wilde op driejarige leeftijd al “schooljuffrouw en boekenschrijfster” worden. Beide kinderdromen zijn in vervulling gegaan. Ze is ruim dertig jaar werkzaam geweest in het volwassenenonderwijs, waar ze zowel Frans als geschiedenis gaf. Ze geeft nog privéles in Hebreeuws. Vanaf 1981 is zij betrokken bij zelfhulporganisaties van kinderen van de oorlog. Voor de Nieuwsbrieven hiervan schreef en schrijft ze regelmatig teksten. Vanaf november 1995 redigeert zij een International Bulletin waarin artikelen geplaatst worden die betrekking hebben op de sociale en psychische problematiek van oorlogskinderen.

Productinformatie

ISBN
9789402249408 / 978-94-022-4940-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
170
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is in een ziekenhuis altijd maar afwachten met wat voor mensen je op de kamer komt te liggen. Ik heb nogal eens in het ziekenhuis gelegen en soms heb ik het heel goed getroffen met mijn kamergenote(n), maar soms ook niet. Eens lag ik, als dertiger, bij een paar oude mensen op zaal. Als de een zei: 'Het is best mooi weer vandaag', dan antwoordde een van de anderen na een paar minuten: 'Ja, dat vind ik ook.'
Waarop nummer drie na enig nadenken zei: 'Maar het kan zomaar veranderen, je weet maar nooit.' Zo ging dat de hele dag door. Ik was gelukkig lopend patiënt en onttrok me zoveel mogelijk aan dit soort gesprekken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek