Cover voorkant
Dierenliefde
Dierenliefde

Dierenliefde

Anita Schonewille

Category: Animals

€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Na een jaar werkloos thuiszitten begon voor Anita Schonewille een nieuwe levensfase. Na een inwerktraject reed Anita als vrijwilligster met de Dierenambulance naar meldingen van dieren in nood. In haar boekje Dierenliefde schrijft ze op levendige wijze over wat in haar ogen het mooiste werk is dat ooit op haar pad is gekomen. In het hulpverleningswerk, dat ze nu al vijf jaar doet, beleefde ze de spannendste avonturen met het redden van dieren. De lezer krijgt een inkijkje in het belangrijke werk van de Dierenambulance. Ze begon met het vastleggen van haar belevenissen, die ze voorzag van eigen gemaakte tekeningen. Het eindresultaat is een aantrekkelijke publicatie voor een ieder die DierenZorg een warm hart toedraagt. Van harte aanbevolen!"

- Hans Kruiswijk

From the book

Het werk als Dierenambulancechauffeur, of bijrijder/ster, kun je alleen maar doen als je hart gevuld is met "Dierenliefde". Je moet dieren kunnen aanvoelen en begrijpen.
Angst voor een of ander dier mag je eigenlijk niet hebben, anders is dit werk niet voor je weggelegd. Je krijgt namelijk ook te maken met meldingen van reptielen en amfibieën, zoals slangen, spinnen, leguanen, schildpadden etc.

Zo ging de volgende melding:
"Goedemorgen. Ik weet niet of ik u moet hebben, maar er zit hier een heel eng beest op de trap."
Mijn wenkbrauwen gingen omhoog.
"Een eng beest..? Kunt u het beest omschrijven?" vroeg ik.
Het was iemand van een Woningstichting die een leegstaand huis aan het bezichtigen was voor nieuwe bewoners.
"Het is een soort hagedis, maar heel groot!" antwoordde hij.
"U heeft er goed aan gedaan mij te bellen meneer. Ik kom eraan hoor!" Ik ging meteen op pad.

Onderweg gingen er gedachten door mijn hoofd over hoe ik een reptiel van deze omvang moet oppakken, en wat ik daarbij nodig heb. Dus ik belde even voor de zekerheid met iemand van de Reptielenopvang voor advies.
Ik werd goed geïnformeerd en ging naar binnen met een bakje met handdoek en warme kruik. De medewerker van de Woningstichting wees me de plek op de trap waar hij het enge beest gezien had. Daar zat hij.

Dierenliefde

About the author

Anita Schonewille komt uit Soest en is een spontaan en vrolijk in het leven staande vrouw. Na een lange carriere in de Horeca raakte ze in de WW. Stil zitten is niets voor Anita, en daardoor kwam ze bij de Dierenambulance terecht.
Het idee voor dit boek kwam doordat ze altijd zo veel mooie verhalen te vertellen had over wat ze bij de Dierenambulance beleefde. Vrienden en familie stimuleerde haar, door deze verhalen, dit boek te schrijven, en de daarbij passende illustraties zelf te tekenen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dierenliefde

Author:

Anita Schonewille

Category:

Animals

Number of pages:

72

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-06-2018

ISBN:

978-94-022-4612-4 / 9789402246124

Price:

€ 18,50

Language

Dutch