Cover voorkant
Positief zijn is mijn keuze! - Ik eerst
Positief zijn is mijn keuze! - Ik eerst

Positief zijn is mijn keuze! - Ik eerst

Corina Klaassens

  • (1)

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Positief zijn is mijn keuze! is een verhelderend boek. Corina Klaassens vangt in woord en beeld kort samen hoe je op een andere manier jezelf kan resetten naar positiviteit. Door haar eigen ervaringen heeft zij geleerd dat de weg naar jouw eigen innerlijke emoties en daarmee om te gaan soms minder ingewikkeld hoeven te zijn dan men denkt. Ze geeft veel herkenbare voorbeelden, waardoor het voor iedereen leesbaar is. Een handzaam boek dat u uitdaagt eens naar uw eigen emoties te kijken en de positiviteit toe te passen. Haar doel is u te laten glimlachen.

From the book

De wereld bestaat uit energieën, wij stralen ze allemaal zelf uit en ontvangen ze ongevraagd van anderen. Toch vangen wij de signalen niet allemaal op want die zijn te veel, te massaal. We willen allemaal wel eens rust en uit de hectiek stappen maar we gaan dagelijks door met in de maatschappij ons deel te verspreiden en energieën los te laten.
"Ja, maar we moeten wel" is het antwoord dat ik daar vaak op krijg.
Natuurlijk moet je iets! Leven!
En hoe is de keuze die jij zelf maakt.
Ja, ik weet dat er nu meteen een heel arsenaal komt van uitspraken als: "Ja, maar soms gebeuren er dingen of beland je in situaties in je leven waar je mee moet dealen en waar wij niet om gevraagd hebben."
Geloof me, dat weet ik. Ja heus, ik ken ze, ik weet ze, ik hoor en ik zie ze ook.
Echt, de ergste dingen, gebeurtenissen en situaties kan ik je zo voorleggen. Toch is er een keuze, echt waar!

Waar we vaak het gevoel hebben dat de wereld en mensen om ons heen egoïstischer lijken te worden, zeg ik juist: "Denk eerst eens aan jezelf"!
En dan niet in de vorm van ‘ik alleen’ maar ‘ik eerst’ en dan kun jij daarna uitdelen.
Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Het simpele voorbeeld dat ik daarover wil geven is dit.
Je zit in een vliegtuig samen met je kind. Bij de uitleg van een noodsituatie word je verteld dat als de zuurstofmaskers naar beneden zouden komen jij eerst jezelf moet voorzien van het zuurstofkapje en daarna pas het kapje bij jouw kind moet opzetten. Waarom?
Jij bent hier de volwassene en zal moeten handelen en denken voor jouw kind. Dat kan pas als jij zuurstof hebt en jouw systeem kan blijven functioneren.

Ik eerst dus en dan pas uitdelen. Dan kun je een ander ook helpen en jouw energie geven. Je hebt er niets aan als jij door zuurstofgebrek niet bij je positieven kan blijven en dus je kind niet meer kan helpen. Door ‘ik eerst, dan de ander!’ zijn twee mensen geholpen en niet uiteindelijk niemand.
Ik kom steeds op het waarom van ‘ik eerst’ terug.

About the author

Corina Klaassens geboren te Amsterdam 1968. Belandde na een turbulente jeugd uiteindelijk in het dorp Heemskerk.Zij heeft veel tegenslagen gekend. Het hele emotionele palet heeft regelmatig haar leven doorkruist maar heeft zij doorstaan met positiviteit en humor. Al die ervaringen brachten haar een diepere interesse in de psyche van de mens wat onder andere resulteerde in een opleiding tot kindercoach. Door haar levensvisie en ervaringsdeskundigheid dacht zij: "Mijn visie kan ik ook delen. Hoe buig ik mijn emoties om naar een positieve instelling?
Zou een ander dat ook willen weten?" Dat heeft haar ertoe gebracht dit boek te schrijven.

Reviews

2022-02-10 19:05:31 | By: Thorsten Bakker | Rating:
Dit is echt een heel leuk boekje. Een leuk boekje om te krijgen, om te geven of gewoon lekker zelf te houden. En Ik zeg ‘boekje’ - klein van formaat, lekker makkelijk te lezen. Met dit boekje heeft Corina een BOEK afgeleverd. Een boek van formaat. Klein, maar fijn met diepe wijsheden. De prachtige schilderijen die de tekst begeleiden heeft zij zelf gemaakt. Schrijven en schilderen, als je dat -zoals Corina- beide goed kunt, dat is meer dan geweldig. Als je - zoals Corina - echt iets weet te zeggen, echt een indruk weet te maken met eigen tekst en schilderijen dan ben je echt goed bezig.

Het leuke van dit kleine boek is dat er grote wijsheden in staan. Wijsheid die niet boven ons als gewone mensen staat. Gewoon in duidelijke taal, leer je wie je bent, wat je tegenhoudt om jouw doelen te bereiken, waarom je jezelf op de eerste plaats moet zetten en hoe je betere versie van jezelf makkelijk realiseert voor een betere, positieve toekomst. Voor jezelf en daardoor voor iedereen om je heen.
Lees, denk na, doe en je ziet je leven veranderen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Positief zijn is mijn keuze! - Ik eerst

Author:

Corina Klaassens

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

122

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 17 x 17 cm

Release date:

24-08-2018

ISBN:

978-94-022-4706-0 / 9789402247060

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)