Te veel ik, te weinig mij - Hoogtepunten van depressie

Bente Hoogeveen

Category: Poems
  • (2)

€ 16,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel mensen begrijpen niet wat een depressie precies is. Vaak wordt er gezegd dat je maar gewoon moet gaan genieten van het weer, dat je aan fijne dingen moet denken, dat je eens moet lachen, dat je moet geloven dat het goedkomt. Er wordt niet begrepen dat depressie een ziekte is waar je beter van moet worden, of dat de remedie tegen een burn-out juist leuke dingen doen is.

‘Te veel ik, te weinig mij’ is een schreeuw om aandacht. Het is een oproep aan mensen om te praten over hoe je je voelt. Om te weten dat je geen aansteller bent. Voor anderen om begrip te tonen, om te kunnen helpen. Maar vooral om te laten weten dat je er niet alleen voor staat.

From the book

BANG VOOR DE DOOD BEN IK NIET

Niet weten wat er op je af zal komen
En hoe het voelt, en hoe je gaat
Het maakt mij niet meer uit
Hoe ik later het leven laat

Het leven is niet altijd moeilijk
Een zeldzaam moment is het zelfs heel fijn
Maar als ik er later niet meer ben
Wat een rust zal dat dan zijn

About the author

Bente Hoogeveen (1993) woont samen met haar vriend en konijn in Zwolle. In 2013 begon ze aan een hbo-opleiding voor docent Engels waardoor er weinig tijd was voor ontspanning. Daardoor zat ze vanaf maart 2017 thuis met een burn-out en raakte ze depressief. Gedichten schrijven is een van de dingen die ze heeft ondernomen om haar verdriet een plek te geven. Bente wil graag bereiken dat meer mensen praten over hun gevoelens.

Reviews

2018-07-26 17:40:33 | By: Sanja | Rating:
Ik ben eigenlijk niet zo van de gedichten, maar de gedichten van Bente vind ik toch wel meer dan de moeite waard om te lezen. Een hoop was heel herkenbaar en vond sommige dingen zo mooi verwoord. Echt een aanrader voor iedereen die te maken hebben (gehad) met depressies. Heel erg onder de indruk!

2018-07-24 14:49:05 | By: Gerard Olsder | Rating:
Mooie gedichten die raken door hun elegante bewoording en treffende beeldspraak. Voor mensen die weten wat depressies met mensen kunnen doen of daar een beter beeld van willen krijgen. Ik zet hem vol trots in de kast en raad hem van harte aan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Te veel ik, te weinig mij - Hoogtepunten van depressie

Author:

Bente Hoogeveen

Category:

Poems

Number of pages:

54

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-07-2018

ISBN:

978-94-022-4627-8 / 9789402246278

Price:

€ 16,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)