Een blind paard kan niet fout lopen - Hoe ik de Camino overleefde

Phil Kleingeld

Category: Travel
  • (2)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit reisverslag neemt je mee langs de wandelpaden van de Camino de Santiago; de wereldberoemde pelgrimstocht. Op een persoonlijke en indringende manier vertelt Phil Kleingeld over zijn belevenissen en vaak bizarre ontmoetingen. Hij doet dat via humoristische anekdotes, afgewisseld met soms een serieuze beschouwing. Heel bijzonder zijn de ‘mirakels’ die hij onderweg heeft ervaren; iets waar de Camino om bekend staat! Ga met hem mee op reis van St. Jean Pied de Port tot aan Santiago de Compostela en ontdek Spanje op een totaal andere manier! Dit boek bevat een groot aantal praktische wandeltips en adviezen voor toekomstige wandelaars.

From the book

Rare kostgangers
Onderweg naar Burgos kwam ik in een particuliere herberg een Amerikaan tegen die nogal raar schoeisel had. Hij had de tenen van zijn 'wandelschoenen' opengeknipt omdat hij veel blaren en pijnlijke tenen had. Ik bood aan om even naar zijn voeten te kijken om te zien of ik ergens mee kon helpen. Toen hij zijn schoenen en sokken had uitgetrokken schrok ik me rot! Aan iedere voet had hij wel enkele tenen die donkerpaars waren uitgeslagen en dat is meestal geen goed teken. Dan heb ik het nog niet over de megablaren onder de bal van zijn voeten en tussen de tenen! Kortom, deze man moest enorm hebben afgezien. Ik drong erop aan dat ik hem naar de dokterspost in het dorp zou begeleiden, maar daarvan wilde hij niets weten. Toen ik vroeg waarom hij dat niet wilde, gaf hij aan bang te zijn voor hoge ziektekosten. Hij wilde me niet geloven toen ik aangaf dat een bezoek aan de dokterspost gratis is en dat hij zich over de kosten dus geen zorgen behoefde te maken. Bovendien leek mij de keuze tussen genezing of misschien een paar tenen te moeten missen nu niet zo'n moeilijke. De Amerikanen die ik in mijn werkzame leven tegenkwam, onder andere als reisleider en langs de Camino, waren vaak erg open en vroegen je het hemd van het lijf. Niet zelden gaven zij, zonder enige aanmoediging, veel details over zichzelf prijs. Zo ook 'Blisterman' Jack. Hij gaf aan een gepensioneerde rechter te zijn en in een Mercedes te rijden. Ik denk dat hij daarmee indruk op me probeerde te maken, maar dat viel hem tegen. Ik reageerde met een grapje. "Jack, daarin wil in Holland geen normaal mens rijden. We gebruiken die dingen alleen als taxi's en we willen niet het risico lopen dat, als we even bij een stoplicht stilstaan, er iemand in je auto stapt met het verzoek om naar het centraal station te rijden." 

Blind Paard


About the author

Phil Kleingeld heeft al meer dan 20 boeken op zijn naam staan waaronder enkele zakelijke bestsellers als ‘Schat, het wordt wat later’ en ‘Klant aan de lijn’. Op basis van zijn praktijkervaringen verzorgt hij veel spreekbeurten, trainingen en workshops over zakelijke communicatie en helpt mensen die een boek willen schrijven als coach of ghost writer. Dit boek is zijn debuut met een autobiografisch werk over reizen. In het bijzonder over zijn wandeltocht langs de Camino.

Reviews

2018-12-20 13:55:50 | By: Michel Carree | Rating:
Heerlijk boek. Beschouwend, informatief maar bovenal amusant. Aanrader ook voor een ieder die de Camino niet heeft gelopen.

2018-12-20 17:59:57 | By: Bart de Bruin | Rating:
Mooi geschreven! Leest lekker weg. Aanrader van goed auteur en sprekert!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een blind paard kan niet fout lopen - Hoe ik de Camino overleefde

Author:

Phil Kleingeld

Category:

Travel

Number of pages:

184

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-06-2018

ISBN:

978-94-0224-609-4 / 9789402246094

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)