Dromen, dames en demonen - Verhalen van de zee

Felix Sommeliers

Category: Fantasy

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vis
Vis groeit op in de blonde duinen. De zee charmeert hem. Maar in het calvinistische Holland van de zeventiende eeuw valt het leven niet mee. Vooral niet omdat hij ervan verdacht wordt bezeten te zijn door een demon. Hij zou zelfs als klein kind stom zijn geweest. Vis kan zich nog wel het een en ander herinneren, maar wat was er werkelijk aan de hand?
Tijdens zijn spannende zoektocht naar de waarheid duizelt het hem. Hij wordt als op de golven van de zee heen en weer geslingerd tussen verschillende scenario’s. In het brouwsel van dromen, herinneringen, mythen en verdachtmakingen weet hij niet meer wat waar is … tot hij een aangrijpende ontdekking doet.

Vis woelt verschillende lagen van de Nederlandse cultuur om en legt een interessant stuk geschiedenis boven.

Ze is een zee
Georges werkt op de grote vaart. De krachtwerkingen van de zee en van de scheepsmotoren biologeren hem. Maar dan ontdekt hij een andere, meer menselijke natuurkunde. Het veroorzaakt bij hem een radicale verandering in zijn leven.

From the book

Al dagen had de stapel pannen op scherp gestaan, daar hoog in de keukenkast aan de dikke, witgekalkte muur. Al dagen had er iets in de lucht gehangen, stil, maar energetisch, tot het zich ontlaadde in een oorverdovende ketelmuziek toen mijn moeder het keukenkastdeurtje opendeed. Zij kwam met de schrik vrij, maar ik niet. In de deuropening verscheen het zure gezicht van mijn vader. De smaak van puur, niet aangelengd citroensap was er niets bij. Roerloos stond hij daar. Chagrijnig observeerde hij wat er gebeurde en keek toe hoe mijn moeder alle pannen en deksels weer van de grond raapte zonder ook maar een hand uit te steken om haar te helpen. Zijn zware wenkbrauwen leken net twee slangen die zich oprichtten. Die tegenover hun prooi de hoogte in rezen. Afwachtend, maar klaar voor de aanval. Even was het stil, maar het hing al in de lucht. Het gistte als een onweer dat op losbarsten stond. En de flitsende uithaal van zijn grote, patriarchale hand kwam. Kwam onverbiddelijk. En de klap ook. Ik had hem te pakken. Al was het vallen van de pannen niet in het minst mijn schuld. Althans dat dacht ik. Want ik was van niets meer zeker.

About the author

Felix Sommeliers was leraar Frans in hart en nieren. Hij houdt van het Frans, Frankrijk en het onderwijs. Als kind luisterde hij ademloos naar de verhalen die zijn broer hem voorlas en vertelde. Als vader was hij het zelf die avond aan avond zijn kinderen liet genieten van mooie boeken en spannende verhalen. Momenteel doet hij onderzoek op het gebied van de Generatieve Taalkunde.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dromen, dames en demonen - Verhalen van de zee

Author:

Felix Sommeliers

Category:

Fantasy

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-09-2018

ISBN:

978-94-0224-744-2 / 9789402247442

Price:

€ 19,00

Language

Dutch