Cover voorkant
De rolstoel in de klimhal - Sportklimmen ondanks een hersentumor
De rolstoel in de klimhal - Sportklimmen ondanks een hersentumor

De rolstoel in de klimhal - Sportklimmen ondanks een hersentumor

Fedde Benedictus

Category: Health

€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Fedde Benedictus tien jaar geleden niet was begonnen met sportklimmen dan had hij nu permanent in een rolstoel gezeten. Fedde heeft een hersentumor, en in dit boek vertelt hij hoe hij desondanks is begonnen met sportklimmen. In het begin gaat het verhaal over ziekenhuizen en revalideren, maar al gauw wil Fedde meer dan dat. Dit is een verhaal over een jongen die in een ziekenhuisbed vecht voor zijn leven en hoe hij een jongeman wordt die vecht om wereldkampioen paraklimmen te worden!

From the book

"Om zes uur is jouw categorie aan de beurt. Jij en de andere klimmers in jouw categorie mogen dan met z’n allen tegelijk zes minuten lang de wedstrijdroute bestuderen: jullie hebben zes minuten om je in te lezen in de route. Daarna moeten jullie achter het podium wachten tot je één voor één wordt opgeroepen om de finaleroute te klimmen." Het gaat nu dan toch echt gebeuren. Ik doe mee in de finale van het wereldkampioenschap paraklimmen in Parijs!

About the author

Fedde Benedictus (1982) is geboren en getogen in het Friese Joure. Tijdens zijn opleiding natuur-/sterrenkunde aan de universiteit van Utrecht is Fedde begonnen met recreatief sportklimmen en halverwege zijn promotie-onderzoek in de filosofie van de natuurkunde is hij toegelaten tot het Nederlandse Paraklimteam. Op het Wereldkampioenschap paraklimmen in Parijs in 2016 is hij vierde geworden en nu traint hij voor zowel regionale als internationale wedstrijden, waaronder het Wereldkampioenschap paraklimmen in Innsbruck.

31 augustus om 20:00 uur vindt de boekpresentatie van Fedde Benedictus plaats in klimhal Mountain Network te Nieuwegein.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De rolstoel in de klimhal - Sportklimmen ondanks een hersentumor

Author:

Fedde Benedictus

Category:

Health

Number of pages:

82

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-08-2018

ISBN:

978-94-022-4716-9 / 9789402247169

Price:

€ 18,50

Language

Dutch