Cover voorkant
Echo - Reis vol gevaren
Echo - Reis vol gevaren

Echo - Reis vol gevaren

Jildou van der Velde

Category: Animals

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als vlammen het bos binnendringen, en alles wat er leeft verjagen, raakt de jonge kat Echo haar moeder kwijt. Samen met haar broer en zusje beleeft ze een lange zoektocht waarin ze alles op alles moet zetten om hun moeder terug te vinden.

Bij elke pootstap die ze zet, zal ze op haar vrienden moeten vertrouwen, ook op As, haar afstandelijke reisgenoot en gids.

Zal het hen lukken om deze zoektocht tot een goed einde te brengen, of wordt het As, over wiens verleden een geheimzinnige schaduw hangt, teveel?

From the book

Het was op een vroege morgen in de maand mei. De meeste mensen lagen nog te slapen.

Het bos, omgeven door een sluier van de opkomende zon, was in rust gedompeld. Je hoorde alleen de vogels die af en toe hun lied floten. Maar liep je verder het bos in, dan hoorde je ook andere ontwakende dieren die rondscharrelden door de rotte bladeren. En daar, in het midden van het bos, stond een grote boom, om precies te zijn, een eikenboom. Eén van de grootste bomen van het bos. Je kon gemakkelijk in zijn laaghangende takken klimmen. Maar geen mens is daar ooit geweest. Nou, misschien wel, maar dat is lang geleden. Als je goed keek, zag je tussen de wortels van de boom een tunnel lopen die uitmondde in een kleine holte. Op de grond die bekleed was met mos, lag een opgekruld hoopje vacht, een slapende poes. Naast haar lagen nog drie vachtbolletjes. Een van de drie deed haar ogen open. Je keek in twee heldergroene oogjes. Echo was haar naam. Die paste goed bij haar. Vanwege haar lange grijze vacht met grote, donkergrijze vlekken en witte stippeltjes die de rest van haar vacht sierden. Het poesje spitste haar oren en luisterde of haar broertje en zusje al wakker waren. Dat was niet zo. Ze probeerde rustig op te staan, om niemand wakker te maken. Toen dat lukte, sprong ze sierlijk over de staart van haar moeder en rende naar de uitgang. Toen ze bij de uitgang was, snoof ze diep de ochtendlucht op. Even bleef ze staan, genietend van de koude, maar toch aangename lucht. Ze sprong op één van de laagste takken van de boom, om daarna weer naar een andere tak te springen. Zo ging het door, tot ze bij DE tak kwam. Als ze daar op kon komen, zou ze een nieuw record hebben. Ze zwiepte nerveus met haar staart en sprong. Ze kwam met haar voorpoten op de tak, maar haar achterpoten gleden uit. Ze wist zich nog net met haar klauwen vast te houden aan de zachte schors dat de boom bedekte. Ze trok zichzelf met moeite omhoog en ging zitten. Tevreden keek ze hoe hoog ze zat, ongeveer een meter of drie. Gelukzalig sloot ze haar ogen, genietend van de opkomende zon.

Maar wat ze niet wist, was dat haar leven zou veranderen. Dat verderop grote mensen het bos inslopen, die luidruchtig pratend Echo’s leven en dat van haar familie op de kop zouden zetten.

About the author

Jildou van der Velde (2006) is een echte kattenliefhebber en lezen is haar grote passie. Aan het einde van haar tijd op de basisschool is duidelijk geworden dat ze twee dingen heel graag doet: schrijven en tekenen. Ze schrijft verhalen over katten en maakt daar vervolgens ook de bijpassende tekeningen bij. Een droom komt nu uit: een eigen boek, geïllustreerd met eigen tekeningen. Dit is haar eerste boek maar vast niet het laatste.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Echo - Reis vol gevaren

Author:

Jildou van der Velde

Category:

Animals

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-08-2018

ISBN:

978-94-022-4675-9 / 9789402246759

Price:

€ 19,99

Language

Dutch