Het Bali Complot - Een gruwelijke strijd om de macht

Dick van den Bosch

Category: Thrillers
  • (11)

€ 23,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het Bali Complot is een zinderende thriller die de lezer in een hoog tempo over het prachtige eiland Bali voert. Een duivels plan van de leider van een eeuwenoud volk doet het eiland op haar grondvesten schudden . Hoofdcommissaris Soekotjo staat voor een groot mysterie en vormt een speciaal politieteam om de gruwelijke moord op vier toeristen op te lossen. Plotseling toenemend drugsgebruik, een ontvoering en politieke intriges bemoeilijken het onderzoek. Zal het politieteam de misdaden op tijd weten op te lossen of drijft Bali over de rand van de afgrond?

From the book

Patholoog Ady Singh stond gebogen over het lijk dat op een van de onderzoekstafels lag. Wadhi en Ady Singh kenden elkaar al meer dan 15 jaar. Ady was een vrolijke Balinees met chinees bloed in de aderen. Met zijn 1.65 meter lang, een kleine verschijning maar wel een pezig man. De altijd vrolijke lach van Ady was echter vandaag ver te zoeken. Hij typte zijn bevindingen op de laptop naast de onderzoektafel toen Wadhi en Yanti binnenkwamen.
‘Hi, Ady, ben je al zover om ons wat resultaten te verstrekken?’
‘Ik ben aardig op weg commissaris maar wacht nog wel op de bloeduitslagen. ‘Kijk even met mij mee zou ik zo zeggen.’
Op de tafel lag het lichaam van een blanke man, 1.80 meter lang.
‘Dat hij zo blauw ziet komt door het water’ zei Ady. ‘Ik schat dat hij al een dag of drie dood is. Zoals je weet is hij aangespoeld op het strand van Kuta en gevonden door een paar spelende kinderen. Het lijf vertoont onder de nek geen spoor van geweld. Hij mist echter wel zijn rechter ringvinger die is afgesneden of afgeknipt. De andere wonden die je ziet zijn afkomstig van vissen en vogels. Dat het hier een misdrijf betreft mag duidelijk zijn Wadhi. Het hoofd ontbreekt immers en lijkt te zijn verwijderd met een machete. Het enige dat hij aan had, toen hij gevonden werd, was een jeans van Levis. Geen papieren of identiteitsbewijzen zijn in de broekzakken gevonden. Ik laat de broek nader onderzoeken op mogelijke sporen.’
‘Hoe oud denk je dat de man was?’ vroeg Wadhi.
‘Ik schat een jaar of 30.’
Yanti had inmiddels een bleek gezicht gekregen. Het zien van een lijk had zij altijd al moeilijk gevonden en deze, zonder hoofd, was naar om te zien. Wadhi keek haar aan.
‘Gaat het, Yanti?’

About the author

Dick van den Bosch (1958) komt uit Den Haag en woont met zijn vrouw op Scheveningen. Hij is vader van drie volwassen dochters en is opa van een kleinzoon . De schrijver kreeg zijn idee voor dit boek op Bali waar hij op vakantie was . Als je een goede thriller leest, moet je moeite hebben om het boek weg te leggen. Je wilt het immers in een keer uitlezen. Dat is steeds het doel van de schrijver geweest die zelf gek is op een goede thriller die hij meestal op vakantie leest.

Reviews

2018-09-22 21:41:59 | By: Renée | Rating:
Ik heb genoten van dit, voor mij, unieke werk. De combinatie fictie en feiten plus de beschrijving van de Balinese cultuur en "adat", maakt dat je, naast de spanning, ook heel veel kennis vergaard. De wijze waarop de omgangsvormen van elk personage wordt beschreven geeft je als lezer het idee dat de auteur zelf een Balinese achtergrond heeft, wat niet het geval is, toch? Ik kijk vol verwachting uit naar een volgend werk van jouw hand.

2018-09-13 13:36:13 | By: Pim | Rating:
Heerlijk, dat is nou zo'n boek wat je met plezier meeneemt op vakantie om lekker bij het zwembad in te worden gezogen. De wereld om je heen maakt plaats voor het eiland Bali en je waant je onderdeel van een spannend complot. Lekker vlot geschreven, mooie inkleuring van de omgeving en personages die passen in hun rol c.q. functie. Dick van den Bosch slaagt erin om lijn, opbouw en compositie van zijn schrijverswerk perfect aan te laten sluiten bij de snelheid en spanning die deze politieke thriller zo aantrekkelijk maakt.

2018-09-10 14:55:02 | By: Rachel | Rating:
Voor mij was 'Het Bali complot' een echte pageturner. Ik vond het spannend en meeslepend. De details zijn mooi uitgewerkt en beeldend beschreven. De good guys hebben aangename persoonlijkheden waar je nieuwsgierig naar wordt, daarom is het leuk dat er ook persoonlijke verhaallijnen in zijn verwerkt. Wat mij betreft zou dit boek de basis kunnen zijn van een politieserie op Bali. Als Bali-ganger was dit boek ook nog eens feest van herkenning van de cultuur en de plaatsen die ik heb bezocht.

2018-09-06 17:01:47 | By: Dick | Rating:
Ik ken de schrijver vanuit een zakelijke relatie redelijk van nabij. Toen ik hoorde dat hij 'een boek' had geschreven was ik benieuwd of hij óók nog het talent van een schrijver bezit. Dat heeft hij zeer beslist. Ik kon het boek niet wegleggen en heb het dan ook in een keer uitgelezen, mij in de jammerlijke staat achterlatend van iemand die baalt dat het uit is! Knap om de lezer vrijwel in het begin te laten merken wie de dader is om vervolgens de spanning er tot het einde in te houden of de politie hem te pakken krijgt. En dat alles in een zeer goed getroffen sfeertekening van Bali waarvan menigeen eigenlijk alleen het zuidelijk deel een beetje kent en dan alleen nog maar als oppervlakkig vakantievierder. Mijn spannende verwachting of Van den Bosch inderdaad een schrijver in zich herbergt is meer dan bewaarheid geworden. Ik kijk uit naar zijn volgende boek(en).

2018-08-26 12:48:30 | By: Dick Hoogeboom | Rating:
Wat een thriller! Wat een spanning!

2018-08-24 10:43:13 | By: Pauline | Rating:
Ik heb het boek afgelopen weekend in een keer uitgelezen. Vroeger las ik nog wel eens een ‘Agatha Christie en later, toen wij in Zimbabwe en Zambia woonden, Wilbur Smit. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer een spannend boek gelezen dus het lezen van jouw boek was een nieuw avontuur. Het las als een filmscenario. De beelden komen vanzelf op. Het was een heel leuke ervaring om zelf de kleuren, geuren en sferen op te laten komen. Ik vond het echt spannend en knap geconstrueerd, zoveel actoren die allemaal hun gezicht kregen. Ook heel goed hoe de slechterikken uiteindelijk te pakken worden genomen. Je voelt de strop aangetrokken worden. Hoe bijzonder is het dat je niet van plan bent een vervolg te schrijven met een of meeerdere mensen uit het ‘goede’ gezelschap. Met Yanti bijvoorbeeld. Die wil je wel op pad sturen om meer rottigheid de wereld uit te helpen. Helemaal goed!

2018-08-24 10:43:32 | By: Mark | Rating:
Ga je binnenkort op vakantie en wil je een boek dat je het liefst niet neerlegt en in een keer uitleest aan het strand? Dan is Het Bali Complot de juiste keuze. Het verhaal brengt veel samen: spanning tussen lokaal toerisme en oorspronkelijke bewoners, ruwe verstoring van een rustig eiland door gewelddadige moorden en een mooie schets van een groep hardwerkende rechercheurs die het geweld een halt moeten toeroepen. Garantie voor uren leesplezier.

2018-08-22 10:09:27 | By: Kristel | Rating:
Wat mij dit boek snel heeft doen uitlezen is dat het een boek is die geen moment saai is en dus vlot leest. De auteur staat niet te lang stil bij details maar geeft je wel het gevoel dat je bali een beetje leert kennen. Persoonlijk ben ik gek op trillers met boeiende personages en in dit boek was dat onder andere Yanti. Dus ik hoop op een vervolg met Yanti als boss in een nieuw complot!

2018-08-22 21:38:29 | By: Nathanaël | Rating:
Met Indisch bloed stromend door mijn aderen was ik al meteen geïnteresseerd in dit boek, het Bali complot. Iets gerelateerd aan Indonesië heeft altijd meteen mijn interesse. Vooropgesteld dat ik echt geen boekenwurm ben, maar toch wel benieuwd was naar het verhaal, begon ik enthousiast met lezen. Zonder enig benul van tijd merkte ik dat ik moeite kreeg met het lezen van de tekst. Het was inmiddels zo'n 4 uur later en buiten was het pikdonker geworden. Ik was totaal opgegaan in het verhaal. Het gemak waarmee je het verhaal kan volgen is ontspannend. Scènes worden duidelijk beschreven en met gevoel voor detail. Genoeg detail om je eigen voorstelling van personages, omgeving, storyline en soms wel de smaak van sommige gerechten te maken. Hoewel het hier gaat over fictie zou dit script ook niet misstaan op het acht uur journaal of als headline van de Telegraaf. Het zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn. De schrijver neemt je mee op een tocht over Bali, geeft inzicht in de geschiedenis van het eiland en beschijft het avontuur op een manier die je meeneemt naar het eiland zelf. Verschillende personages volop aanwezig, waarvan enkele zeer kwaadaardig. De ontknoping geeft voldoening. Het boek eindigt met een glimlach op mijn gezicht.. Het Bali Complot is echt een aanrader voor iedereen, jong en oud.

2018-08-19 08:23:16 | By: Hugo | Rating:
Beste Dick, Wat je wellicht niet weet is dat ik al van jongs af aan een broertje dood heb aan boeken lezen. Toch heb ik jouw boek gekocht en raad eens : ik heb het nagenoeg in één adem uitgelezen! Hoe krijg je het voor elkaar? Niks oppervlakkig gedoe, nee met echte verdieping en achtergrondinformatie op alle terreinen. Ook weet je er iedere keer weer een element bij te betrekken die de spanning verder doet oplopen. Chapeau man! Ik zei tegen mijn vrouw Loes: Als ik nog eens een enthousiast boekenlezer word, komt het door dit boek. Ongewoon goed! Hugo uit Haarlem

2018-08-19 08:23:39 | By: Eric | Rating:
Tja, om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n lezer, meestal lees ik een hoofdstuk en leg het dan weg in de hoop dat het boek me toch heeft weten te pakken en dat ik het vervolg echt wil weten. Er zijn een paar schrijvers (o.a. Dan Brown) waarbij dit wel gebeurt maar bij 9 van de 10, ondanks dat het dan meer dan gerenommeerde schrijvers zijn, gebeurt dit niet. Zo ben ik een week geleden gestart met het boek van Dick van den Bosch, ook hier weggelegd maar elke dag keek ik ernaar en gisteren toch weer opgepakt. Het ongelofelijke gebeurde; ik moest verder lezen, precies op het juiste moment kwam steeds weer een andere verhaallijn naar voren, bijzonder was ook de omschrijving van Bali zelf en de verschillende gebieden, cultuur, restaurants, bevolking en niet in de laatste plaats de thriller zelf! Het is nu 23.41 uur het boek is uit deze komt bij het kleine plankje in mijn toch grote boekenkast die ik aanraad aan mijn vrienden! Het is moeilijk te omschrijven net zoals bijvoorbeeld fruit; neem een peer hoe smaakt deze; de een zal zeggen zoet, de andere zegt weer iets anders je krijgt alleen de ervaring door je tanden erin te zetten en dat is bij Het Bali Complot geen moeilijke opgave. Ik heb genoten!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Bali Complot - Een gruwelijke strijd om de macht

Author:

Dick van den Bosch

Category:

Thrillers

Number of pages:

322

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-07-2018

ISBN:

978-94-022-4661-2 / 9789402246612

Price:

€ 23,00

Language

Dutch

Rating:

  • (11)