Het Leopard Labyrint

Henk Taal

Category: Thrillers
  • (4)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ron Sluiter, commandant van een gevechtseenheid Leopard tanks, woont samen met zijn vriendin Suzanne, als deze wordt vermoord door de Joegoslaaf Jovic. Hij besluit om zelf op jacht te gaan naar deze moordenaar. In Belgrado blijkt, dat de blinde kolonel Jovanovic van de geheime dienst, alle ontbrekende puzzelstukjes in handen heeft en dreigt hij te verdwalen in een levensgevaarlijk Leopard Labyrint.

From the book

Als op vrijdagavond 16 november 2007 twee motorrijders van de marechaussee zich in de stromende regen om kwart over negen melden bij de wachtcommandant van legerplaats Oirschot in Noord-Brabant, start daarmee de ouverture van het Leopard Labyrint.
In de hoofdrol van het drama, een niet te stoppen Leopardgevechtstank.
De chauffeur van de dieplader, waarop de tank staat, verbaast zich erover dat die twee motorrijders, nu al aan de poort van de legerplaats staan.
Dit is ruim een uur eerder, dan wat er in zijn instructies staat.
Nu komt dit vroege vertrek op de vrijdagavond, hem wel goed uit. Want met dit kloten weer is er, op weg naar Amersfoort weinig lol te beleven, zeker niet met die gasten van de marechaussee erbij.
Het is jammer dat er steeds zo’n bewapend escorte van die arrogante kolerelijders mee moet. Als die gasten maar even de kans zien, laten ze hem altijd duidelijk voelen dat hij maar een boerenlul van een chauffeur is.
Maar met dit pokkenweer vanavond, worden die gasten zeik en zeiknat op hun motoren en zit hij hoog en droog in de cabine van de truck.
Terwijl ze hun peuken uittrappen, vertelt een van de marechaussees dat het vroege vertrek, te maken heeft, met een wegafsluiting in de buurt van Amersfoort.
Chauffeur Sistermans vindt het allemaal best en terwijl de marechaussees hun motoren starten, rijdt hij de dieplader, met daarop de Leopardtank, de poort van de legerplaats uit.
Na tien minuten ziet hij tot zijn stomme verbazing, dat de voorste motorrijder met handgebaren aangeeft dat hij moet stoppen.
Wat krijgen we nou? Dit heeft hij nog nooit meegemaakt.

About the author

Auteur Henk Taal werkte gedurende drie jaar in het voormalige Joegoslavië en vertelde daarover in het NTR-VPRO-Televisieprogramma “Andere Tijden” en het AVRO-Radioprogramma “Met mij valt te praten”.

Reviews

2018-11-03 17:29:48 | By: Elseab | Rating:
Heerlijk spannende page-turner! Wat een lekker boek. Spannend. Verrassende plot en ik vond de verhalen over het "voormalig Joegoslavië" ook hartstikke interessant. Wat weten we daar eigenlijk weinig vanaf!

2018-11-01 19:51:08 | By: Jean Benner | Rating:
Een echte thriller! Je begint er aan en het laat je niet meer los. Vlot geschreven verhaal wat zich gedeeltelijk afspeelt in het land van Tito. Voor de liefhebber van dit genre een boek om te kopen.

2018-10-15 22:28:39 | By: Peter van Steen | Rating:
Geweldig boek !! Een schitterend en spannend verhaal in de context van een accurate historische weergave van voormalig Joegoslavië , wat van begin tot het eind blijft boeien.

2018-10-07 14:31:58 | By: Myrjam van Steen | Rating:
Super spannend boek waar je meteen in zit. Een must read!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Leopard Labyrint

Author:

Henk Taal

Category:

Thrillers

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-09-2018

ISBN:

978-94-0224-742-8 / 9789402247428

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (4)