Terug naar het begin - Een duik in je adoptie met een vergrootglas

Charlotte Branshoek

Categorie: Romans

€ 19,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Hoe kun je je eigen adoptie beter begrijpen? Door er in te duiken met een vergrootglas, Op zoek naar je boosheid, je blijheid, je bangheid, je bedroefdheid naar de feedback van je lichaam. Stilstaan bij gevoelens van machteloosheid, keuzestress en verhoogde aangeleerde alertheid. Als je adoptie-verdriet beter wil doorvoelen en moeite hebt om stil te staan bij de innerlijke processen in je lijf dan is dit een heerlijk boek. Adoptie in een boek, uit je lijf. Hoe de schrijver dat bedoelt, lees je van zelf. Gewoon je adoptie opnieuw verkennen, er in duiken en zien wat je dan tegenkomt.

Uit het boek

Lieve Changuna,
 
Zie het eens voor je: een stralend liefdespaar dat in een huwelijksbootje stapt, om de liefde aan elkaar te beloven. Op de grote dag zijn heel veel bloemen, er is heel veel eten, er zijn veel gelukkige mensen, en er is heel veel, zelfs grandioos veel, bijzondere vrolijke aandacht. Want twee mensen gaan trouwen.  Overal is kleur, er is gelet op ieder detail, en iedereen is uitgenodigd. Ook de kinderen. Het is ontzettend heet, de zon schijnt fel, het is zelfs bloedheet, maar dat geeft niet. Na de lange ceremonie, wordt er rijkelijk gefeest. Eten in grote pannen, en voor iedereen is gekookt. Roti op bananenbladeren, genoeg voor iedereen. Lange tafels, iedereen compleet. Daarna, na het eten, wordt er gedanst. Dit liefdespaar zal ooit zelf een gezin stichten. Een baby krijgen uit liefde. Maar voor dat ze denken aan de komst van een kindje, zullen deze gehuwde mensen eerst nog twee of misschien drie jaren genieten van een kinderloos bestaan. Ik denk het. Het lijkt mij een prachtig verhaal.
Zie nu jouw verhaal ook voor je. Jouw verhaal, verliep anders. Het begon anders. Je biologische moeder werd slachtoffer. Zij had niet gekozen voor deze rol. Je hindoestaanse moeder is dán nog enig kind en nog maar een gewone tiener. Nou gewoon ook niet, je moeder had het erg zwaar thuis. Je moeder was namelijk beslist niet het gewenste eerste kind. En alles kan altijd nog erger. Als tieners geen enkele positieve aandacht krijgen, en dat zet altijd maar door, dan weet je ook niet wat ze doen, en wie ze zijn. Dan verwaarloos je een kind.
Toen werd ze zomaar op een normale schooldag verkracht door een hindoestaanse jongen van tussen de twintig en dertig? Of was hij soms zestig? Zij ging gewoon naar school. Zij was gewoon een kind. Wie die sufferd was, heeft ze je nooit verteld. Wel vond ze het de vermelding aan jou waard, dat hij gelukkig, godzijdank Hindoestaans was. Waarom deed die vermelding er toe? Het deed er voor haar dus toe! Nu je weet, dat je honderd procent Aziatisch bent, heb je meteen een verklaring, het is dus heel belangrijk. 

Liefs, Charlotte

Over de auteur

“Het was dit jaar het juiste jaar om tijd te boeken voor mezelf. Niet voor mij, maar voor mijn pijn. Het kwam uitstekend uit dit jaar. Ik ben nu bijna veertig, en dus oud genoeg om genoeg wijsheid vergaard te hebben en jong genoeg om nog veel te hebben aan de opbrengsten van een duik nemen in mijn adoptie. Hoe zag die duik er uit? Ik besloot liefdesbrieven te schrijven naar de nature in mij: ‘Changuna’, maar evengoed ook naar de nurture in mij: ‘Charlotte’. En als er geen antwoorden zijn, niet in de sterren en niet er achter, dan ga ik ze zelf maken!”

Reviews

2018-10-08 20:10:39 | Door: Catelijn
Het is een boek dat je meeneemt naar het lichaam en de geest van de geadopteerde. De continue vragen die steeds spelen in het hoofd van de auteur. De voortdurende spanningen in de spieren doen geen goed werk. De gedachtenstromen die altijd maar voortgaan. Ik begrijp nu goed dat adoptie een lastige zijnskwestie is. Jezelf kwijt zijn in de van chaos. Haalt je uit de pas!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Terug naar het begin - Een duik in je adoptie met een vergrootglas

Auteur:

Charlotte Branshoek

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

152

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

31-08-2018

ISBN:

978-94-0224-700-8 / 9789402247008

Vaste prijs:

€ 19,50